Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Är 30% energivinst för lite för att vara intressant? Villeroy & Boch Gustavsberg diskuterar energifrågan i Almedalen

Är 30% energivinst för lite för att vara intressant? Villeroy & Boch Gustavsberg diskuterar energifrågan i Almedalen

juli 3rd, 2018 Posted in badkars Tags:

Är 30% energivinst för lite för att vara intressant? Den frågan ställer sig Villeroy Boch Gustavsberg när de intar scenen i Almedalen tisdagen den 3 juli. Sveriges energimål är ambitiösa och möjligheterna enorma när det kommer till byggnader. Stora och viktiga insatser har gjorts när det kommer till klimatskal, men desto mindre när det kommer till åtgärder som gör störst skillnad.

Villeroy Boch Gustavsberg finns på plats i Almedalen för att delta i seminarium tillsammans med VVS-Fabrikanternas Råd och driva frågor kring energi, ur ett besparings- och hållbarhetsperspektiv. Huvudpunkten är deltagandet i Mötesplats Fastighetsfokus, Vatten Energi, som anordnas av VVS-Fabrikanternas Råd. Thomas Göransson, Channel Manager Projects på Villeroy Boch Gustavsberg, leder seminariet ”Är 30 procent energivinst för lite för att vara intressant?”

Tillsammans med Ulf Rohlén, VD Örebrobostäder och Ordf. HBV och Kristina Mjörnell, Affärsområdeschef Hållbara städer och samhällen, RISE diskuteras hur vi kan optimera, effektivisera och göra skillnad för energianvändningen i samband med att vi bygger hus och fastigheter.

– ”Sveriges ambition är att bli bäst på energieffektivisering. Men trots att ca 40% av all energiförbrukning härstammar från fastighetssektorn kommer området långt ned i branschens medvetande. Det borde vara självklart för varje byggare och fastighetsägare att vilja spara energi, spara på miljön och på köpet spara pengar”, säger Thomas Göransson, Channel Manager Projects på Villeroy Boch Gustavsberg.

Genom att välja rätt installationer för värme och vatten kan fastighetsägare kraftigt minska energianvändningen, spara pengar och minimera sin klimatpåverkan. Alla vet det, många försöker, men märkligt få lyckas. Varför är det så trots att byggnader står för nästan 40% av Sveriges energianvändning?

Resultatet i RISE-rapporten 2017:11 ”Vattenanvändning med energieffektiva blandare” visar att det går att spara mer än en fjärdedel av varmvattenanvändningen (-28% energiförbrukning) med energieffektiva blandare. Vår fråga till branschen är därför; Om bra produkter finns varför används de inte i tillräcklig stor utsträckning? Och hur gör vi för att det ska bli ett naturligt val?

Samtalet ”Är 30 procent energivinst för lite för att vara intressant?” hålls tisdagen den 3 juli kl 11.00-11.30, hos VVS-Fabrikanterna på Strandvägen, plats H531.

Mer information om evenemanget: http://program.almedalsveckan.info/event/user-view/51911

För ytterligare information, vänligen kontakta: Thomas Göransson, Projektledare, + 46 (0) 70 455 92 82, thomas.goransson@gustavsberg.com

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen