Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Scandic S:t Jörgen i Malmö fyller 50 år

Scandic S:t Jörgen i Malmö fyller 50 år

oktober 23rd, 2014 Posted in badkars Tags:

Året var 1964. Den 23 oktober slog Scandic S:t Jörgen upp dörrarna vid Gustav Adolfs torg som dåtidens största hotell i Norden med över 300 rum. Idag 50 år senare är hotellet välkänt i staden med en bra mix av besökare. Det är en vital 50-åring som firar sin födelsedag genom att bjuda in till öppet hus.

Där hotellet är beläget idag, låg tidigare det gamla, fashionabla varuhuset ”Wessels” i en fastighet från 1902. Scandic S:t Jörgen byggdes av folkrörelsen Reso 1964 och för Malmöborna var det väldigt stort att få ett hotell i staden. Ett populärt försäljningsargument på den tiden var att det gick att bada i badkaret även nattetid eftersom det inte störde andra hotellgäster då uppstjälpningstekniken var ny och utvecklad.

– Idag ser det lite annorlunda ut, ingen gäst är den andra lik och betydligt fler bor på hotell idag än när vi öppnade för 50 år sedan. Detta gör att gästerna också ställer högre krav på oss. Skandinaver vill t.ex. gärna ha dusch medan asiater föredrar badkar. En del vill ha heltäckningsmatta, andra trägolv. Eftersom Scandic S:t Jörgen är ett hotell för alla är det viktigt för oss att kunna tillmötesgå våra gästers önskemål och med detta kommer också fler försäljningsargument, säger Per Jonsson, hotelldirektör på Scandic S:t Jörgen.

Genom åren har antalet hotell i Malmö ökat stadigt och statistik visar på att trenden kommer fortsätta med en ökning på närmare 35% under 2015 och 2016. Detta ställer givetvis högre krav på hotellaktörerna och Scandic S:t Jörgen har gjort en rad stora investeringar de senaste åren för att ligga i framkant.

– Vi har alltid varit ett välkänt hotell i Malmö men givetvis måste vi precis som alla andra se till att vi har en produkt som med framtidens krav kommer efterfrågas. Därför har vi gjort flera investeringar under de senaste åren, som vår stora renovering 2012. Vi har också det bästa läget i Malmö, vid Gustav Adolfs torg, så jag tror att kombinationen av vår storlek, läge och rätt standard gör att vi är bra rustade inför framtiden, avslutar Per.

Kuriosa: Från 25kr kunde du få ett rum med dusch på Scandic S:t Jörgen 1964, ett rum med badkar var kostade lite mer.

Scandic St Jörgen bjuder in till öppet hus den 23 oktober kl 17-20. Det bjuds på mingelmat, musik, konstlotteri och rundvandring. Alla är välkomna, ingen föranmälan krävs.

För mer information, kontakta:

Per Jonsson, Hotelldirektör Scandic S:t Jörgen, 073-350 03 20, per.jonsson@scandichotels.com  
Anna-Klara Lindholm, PR-Manager Scandic, 0709-73 52 31, anna-klara.lindholm@scandichotels.com

Scandic är den självklara marknadsledaren i Norden med nästan 230 hotell sedan uppköpet av Rica. Varje dag jobbar våra 13 500 medarbetare mot ett enda mål: att våra gäster ska känna sig välkomna hos oss – oavsett om de kommer för att bo, umgås med vänner eller arbeta. Som den mest hållbara hotellkedjan i Norden har vi alltid fokus på miljö, socialt ansvar och tillgänglighet.

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen