Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Villeroy & Boch investerar i ny produktionsanläggning på Ekobacken i Gustavsberg

Villeroy & Boch investerar i ny produktionsanläggning på Ekobacken i Gustavsberg

november 19th, 2012 Posted in badkars Tags:

Villeroy Boch har beslutat att investera nära 20 miljoner Euro i en ny modern och effektiv produktionsanläggning och i ett kompetenscentra för global innovation på Ekobacken i Gustavsberg. Detta förutsatt att försäljningen av nuvarande fabriksområde slutförs. Investeringen är en av de största som Villeroy Boch har gjort under det senaste decenniet.

– Villeroy Boch’ s investering i Gustavsberg kommer att stärka vår fortsatta högkvalitativa nordiska produktion för att möta marknadens krav, säger Peter Larsson, VD Villeroy Boch Gustavsberg. Etableringen av den nya produktionsanläggningen och kompetenscentrat är en välbehövlig satsning i Gustavsbergs 180 år gamla varumärke.

Som en följd av bättre resursanvändning i den nya produktionsanläggningen och med syfte att säkerställa företagets konkurrenskraft även i framtiden kommer verksamheten i Gustavsberg att omorganiseras. Detta innebär tyvärr att ca 45 personer måste varslas.

– Vi kommer att göra allt vi kan för att stödja berörd personal, säger Peter Larsson. Den nya anläggningen och kompetenscentrat innebär också att över 120 arbeten kan bibehållas och säkerställas i en hållbar och effektiv verksamhet.

Inkomsten från försäljningen av nuvarande fabriksområde är avsedd att återinvesteras i den nya produktionsanläggningen. Anläggningen förväntas vara igång 2014 och kommer att bestå av keramisk produktion, montering, administration, kvalitetskontroll och logistik samt ett kompetenscentra för global innovation.

För mer information:
Ann-Christine Berg, PR Communications Manager. Tel : 072-502 68 14, e-post: ann-christine.berg@gustavsberg.com

 

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen