Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Hur är du programmerad?

Hur är du programmerad?

december 24th, 2011 Posted in badkars Tags:

Hur blev du den du är? Tidiga barndomsminnen styr ofta våra handlingar i nuet, vi är förprogrammerade. Minnena är vanligtvis förpassade till en dold plats i vår hjärna. Vid närmare studier tycks det ändå vara så att de här händelserna sätter krokben för oss ända upp i vuxen ålder…

 

Nedanstående text är ett utdrag ur Gaya Pienitzkas bok ”Insikter om inre ledarskap” och beskriver hur startpunkten för ett beteende kan ligga begravt i en tidig händelse:

 

Jag vill med ett exempel illustrera att vi kan ta med oss programmeringar som kommit av tidiga händelser där det egentligen inte finns någon medveten överföring av sanning från en mor till en dotter, men där dottern ändå levt med en känsla av obehag inför en viss situation långt upp i vuxen ålder, på grund av ett minne som fanns djupt begravet i hennes undermedvetna och som inte var tillgängligt för henne som ett minne från barndomen.

 

Kvinnan, vi kan kalla henne Linda, kände ett motstånd mot att bada. Hon kunde inte förstå varför hennes väninnor envisades med att föreslå besök på olika SPA-anläggningar när det blev tal om att ”tjejerna” skulle ha en egen dag eller kväll för sig själva utan inblandning av äkta män, sambos eller särbos. Vid ett besök hos sin terapeut beskrev hon klagande sitt dilemma, nu ville väninnorna gå på SPA igen, bada bubbelbad och dricka vin, och eftersom hon kände ett motstånd mot hela konceptet kände hon sig utanför. Terapeuten erbjöd sig att bistå i att ta reda på vad som var orsaken till att Linda kände ett sådant motstånd mot att bada, och Linda tyckte det var en god idé.

 

Linda försattes i ett lätt hypnotiskt tillstånd och lyckades efter en kort stund identifiera en händelse som hade inträffat när hon var barn. Hon beskrev sig själv som tre till fyra år gammal och hon satt i ett badkar i något som hon mindes som badrummet i det hem hon växte upp i. Hon var glad och satt och hällde vatten fram och tillbaka i olikfärgade plastmuggar. Hennes mamma stod intill och vek tvätt. Mamman vände sig plötsligt mot Linda och talade om för henne att det var dags att gå upp, men Linda protesterade högljutt. Det verkade som om modern inte ville ta en fight med sin dotter så hon böjde sig helt sonika fram över flickan och drog ut proppen ur badkaret, varefter hon återgick till att vika tvätt. Nu fick Linda en förnimmelse av obehag på behandlingsbänken där hon låg som vuxen kvinna, och hon kom plötsligt till insikt om vad som hänt. Hon hade kontakt med sina egna tankar så som de tedde sig vid det tillfället i badkaret, och hon kunde dessutom känna av skräcken som spred sig i hennes lilla kropp. Linda kunde beskriva för sin terapeut hur hennes tankar utformades; Den lilla flickan Linda hade sett hur vattnet i badkaret, det som hon upplevde som stort eftersom hela hon fick plats att ligga i det, snabbt försvann ut genom ett litet hål i ena änden på karet. Hon blev skräckslagen av den insikt som drabbade henne, hon var övertygad om att även hon skulle försvinna ut genom det mörka hålet i badkaret. Linda skrek hysteriskt och mamman vände sig hastigt om och lyfte upp henne ur badkaret. Modern trodde att flickan hade slagit sig på något sätt och lyfte naturligtvis genast upp henne och försökte trösta henne. Tyvärr förstod aldrig modern vad Lindas förtvivlan berodde på. Det här resulterade i att Lindas mamma aldrig demonstrerade för sin dotter att de inte är möjligt att sugas ut genom ett badkarsavlopp. Rädslan resulterade i ett beslut om att inte bada och fortfarande i vuxen ålder blev Linda alltså illa till mods av blotta tanken på att lägga sig i ett badkar. Efter sessionen hade Linda äntligen fått klarhet i varför hon undvikit att bada i alla år.

 

 

Texten ovan beskriver hur vi kan uppdaga kunskap från barndomen genom att använda metoder som lärs ut på Lifecaps energiterapeututbildningar. Den är hämtad ur Gaya Pienitzkas bok ”Insikter om inre ledarskap” som finns att köpa till exempel via nätbokhandlarna www.adlibris.com  och www.bokus.com . Gaya är författare, föreläsare och en av huvudlärarna på Lifecap ABs terapeututbildningar www.lifecap.se .

 

Lifecap AB

 

 

 

 

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen