Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Så håller du badrummet rent

Så håller du badrummet rent

oktober 7th, 2015 Posted in badkars Tags:

I badrummet förbereder sig hela familjen dagligen för nya utmaningar. Men det är inte bara ett rum för personlig hygien utan en plats för avkoppling. Tyvärr är det också ett av de svåraste rummen att städa. Badrumsföretaget Villeroy Boch Gustavsberg och hemserviceföretaget Hemfrid ger de bästa tipsen för ett renare badrum.

– Det absolut viktigast för svenskar som planerar att renovera badrummet är att det känns rent och fräscht. Därför föredrar en majoritet ljus och vit inredning med luftiga ytor. Men var femte svensk städar bara badrummet varannan vecka. Det visar en undersökning från Villeroy Boch Gustavsberg.

Så håller du badrummet rent

Badrummet används dagligen av hela familjen för personlig hygien. Därför samlas lätt kalk, smuts och bakterier i skrymslen och vrår.

– När vi möter nya kunder uppger många att badrummet är det rum som man har svårast att hinna städa ordentligt, säger Maria Andersson, vd på Hemfrid. Därför inleder vi alla våra städabonnemang med en storstädning då vi bland annat avkalkar och rengör ytor som lätt missas i den vardagliga städningen. Nyligen lanserade vi också nya städmedel som på ett skonsamt sätt tar bort smuts i hela badrummet, även på svåråtkomliga områden som till exempel i och omkring toaletten.

Inred ett hygieniskt badrum

För många är toalettstolen det tråkigaste och svåraste att städa i badrummet, det är svårt att komma åt bakom stolen och många skrymslen där smuts kan fastna. Men de senaste åren har toaletten utvecklats och nya innovationer underlättar jobbet.

– Den vägghängda toaletten är ett exempel som minskar svåra hörn och kanter samt gör det är lätt att torka. Men även öppen spolkant är en intressant utveckling, då mindre smuts fastnar i toaletten där det tidigare var svårt att komma åt vid städning, säger Rebecca Duvemyr, PR Communication Manager på Villeroy Boch Gustavsberg AB.


5 tips för ett renare badrum

Använd dammsugaren

Börja alltid din badrumsstädning med att dammsuga det torra golvet. Var noggrann kring toalettstol och i trånga hörn.

Låt tandborsten göra mer

Med hjälp av en tandborste gör du enkelt rent svåråtkomliga ytor som till exempel runt toalettsitsens fästen samt runt kranen vid handfatet.

Mindre rengöringsmedel med microtrasa

Microtrasor rengör effektivare än ”vanliga” trasor och kräver därför mindre rengöringsmedel för att göra ditt badrum skinande rent.

Torka högt och lågt

Damma och torka väggar, kakel och hyllor. Glöm inte strömbrytare och handtag, som ibland är smutsigare än både handfatet och toaletten.

Ta hand om duschdraperiet

Tvätta ditt duschdraperi regelbundet för att hålla det rent från hudavlagringar och tvålrester.

Tre hygieniska innovationer för badrummet

1) HygienicFlush

På traditionella toalettstolar finns en svåråtkomlig spolkant där smuts och bakterier samlades. Gustavsbergs Hygienic Flush har en revolutionerande spolteknik med öppen spolkant som spolar rent ända upp till den tunna listen och gör det lättare att göra rent i hela skålen. Endast kanten som sitsen vilar på har sparats.

2) Ceramicplus

Ceramicplus är en ytbehandling för sanitetsporslin utvecklat av Villeroy Boch Gustavsberg. Ytbehandlingen ger porslinet en smutsavstötande yta som hindrar kalk, vatten och smuts att få fäste. Tack vare Ceramicplus frånstötande egenskaper klarar du dig med mindre och mildare rengöringsmedel

3) Vägghängt

Den största trenden för ett mer lättstädat badrum är vägghängda toaletter och möbler. Det blir enklare att hålla rent under toaletten eller skåp, där det annars ofta samlas damm och kalkrester samt brukar vara trångt att komma åt.

För med information:

Rebecca Duvemyr, PR Communications Manager Villeroy Boch Gustavsberg AB

Telefon: 076-135 83 62. E-post: rebecca.duvemyr@gustavsberg.com

Maria Andersson, vd på Hemfrid

Telefon: 070-425 15 22, E-post: maria.andersson@hemfrid.se

Om Hemfrid

Hemfrid är Sveriges första och största leverantör av hushållsnära tjänster och vill vara branschens bästa arbetsgivare. Hemfrids 1 800 medarbetare från hela världen underlättar vardagen för familjer i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås och Helsingborg.Vi vill att fler tar hjälp för att få ihop sitt livspussel.

Villeroy Boch Gustavsberg AB är en av Skandinaviens ledande producenter av badrumsprodukter. I koncernen ingår varumärkena Gustavsberg och Villeroy Boch, som har fokus på alla produkter inom badrummet, t ex WC, tvättställ, blandare, badrumsmöbler, badkar och massagebadkar. Företaget är ett helägt dotterbolag till den tyska koncernen Villeroy Boch AG och tillhör därmed en av Europas största producenter av badrumsinredningar. Läs mer på www.gustavsberg.com

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen