Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Tips för att tvätta och vårda dina badkläder

Tips för att tvätta och vårda dina badkläder

augusti 16th, 2016 Posted in badkars Tags:

Badkläder eller baddräkter för kvinnor är dyra, och att lära dig ta hand om dem ordentligt är nyckeln till att se bra ut under hela säsongen. Oavsett om du använder badkläderna dagligen eller bara på semester kan materialet skadas ordentligt av kemikalier i poolen, sand, temperaturer, och solkräm.

Att tvätta och torka badkläder

Dina badkläder bör sköljas av så fort som möjligt i kallt kranvatten efter varje användning, oavsett om du har badat eller solat. Om du har tid är det bra att låta baddräkten ligga i vattnet i en halvtimme, då det är bra för materialet. Detta avlägsnar merparten av kemikalier, sand och kroppsvätskor som skadar materialet. Svett och olja från kroppen får fibrernas elasticitet att töjas ut, så det är viktigt att avlägsna dessa ämnen så fort som möjligt för att hjälpa badkläderna behålla sin form. Det klor som ofta finns i en pool kan skada badklädernas elasticitet och få materialet att ändra färg. Vita badkläder är extra känsliga för klor, och kan gulna. Nästan alla badkläder innehåller spandex eller lycra, så det är mycket viktigt att rengöra badkläderna ordentligt.

När du har sköljt ur baddräkten är det viktigt att tvätta den för hand. Vanligt vatten räcker inte för att få ut allt salt eller klor. Fyll handfaten med kallt vatten och blanda i en liten mängd flytande tvättmedel – max en matsked. Använd inte pulver, då detta inte alltid löses upp ordentligt och därmed rengör sämre. Använd aldrig blekmedel eller klorin. Vänd badkläderna ut och in och sänk ner dem i vattnet. Bearbeta dem i flera minuter, och skölj sedan ordentligt. krama försiktigt badkläderna, och var noga med att inte vrida ur vattnet. Lägg sedan baddräkten platt för att torka, på en plats som inte nås av solljuset.

Här är några tips från Vogeni.se som hjälper badkläderna hålla längre.

1. Låt badkläderna vila i 24 timmar mellan användningstillfällena, för att hjälpa dess lycra/spandex återfå sin form.

2. Innan du går hem med dina badkläder bör du försöka hitta en dusch eller ett badkar för att skölja ur sand, salt och klor.

3. De flesta pooler och kanter är hårda, för att hindra dig från att ramla ner i poolen när du är blöt. Även om du inte känner att kanten är hård så kommer badkläderna att märka av det. Använd därför en handduk för att sitta eller ligga på. Var försiktig när du reser dig upp från en pool eller en bubbelpool. När en baddräkt väl har skadats så kan den inte lagas.

4. Om du tänker sola efter att du har badat bör du byta om till en torr baddräkt. Kombinationen av klor från poolen, svett från kroppen, och solkrämer är mycket skadliga för materialet i en baddräkt.

5. Hoppa över bubbelpoolen. En bubbelpool innebär en kombination av många kemikalier och hög värme, vilket snabbt töjer ut en baddräkt och gör att den bleknar. Om du har möjlighet är det bra att bära en gammal baddräkt i en bubbelpool, så att det inte gör något om den går sönder. Annars bör du skölja ur baddräkten så fort som möjligt. Om du regelbundet ska bada i bubbelpool bör du välja en baddräkt som består av 100 % polyester, eller som tål klor. Bomull och naturliga fibrer klarar sig dåligt i vatten med klor.

6. Om du bara bär badkläder för att sola eller åka till stranden en gång om året kanske du kan nöja dig med en billigare baddräkt, som bara håller säsongen ut. Om du däremot simmar ofta och bor i din baddräkt bör du välja en välgjord, lite dyrare baddräkt som passar din aktivitetsnivå och bekvämlighet.

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen