Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Tio tips för att bada säkert i sommar

Tio tips för att bada säkert i sommar

juli 11th, 2017 Posted in badkars Tags:

Nu på sommaren är det många som tycker det är roligt att bada och vara nära vatten. Samtidigt är det lätt att överskatta sin förmåga.1177 Vårdguiden har tips och råd för att undvika drunkningsolyckor.

Drunkningsolyckor kan hända på alla platser där det finns vatten, till exempel i badkar, sjöar, vattenpölar, bassänger eller på öppet hav.

Här är 10 saker du kan tänka på för att öka säkerheten i samband med bad eller andra vattenaktiviteter:

  1. Alla bör lära sig att simma. Det kan vara bra att börja öva från fyra- till femårsåldern, men det är aldrig för sent att lära sig.
  2. Vatten och alkohol eller droger hör inte ihop. Hälften av alla drunkningsolyckor sker under inflytande av alkohol eller droger.
  3. Låt barn använda flytväst eller räddningsväst vid lek nära vatten och på bryggor. Det är också en bra idé att ha flytväst om du är vuxen och inte kan simma.
  4. Var inte längre bort än att du kan ta tag i barnet eller den person som inte kan simma. Barn som är yngre än två till tre år ska vara på gripavstånd.
  5. Se till att följ regler för pooler och bassänger, töm ut vattnet ur små flyttbara småbarnspooler när de inte används.
  6. Bada aldrig ensam om du inte kan simma.
  7. Simma alltid längs med stranden i stället för utåt.
  8. Hoppa eller dyk aldrig i okänt vatten och simma aldrig under bryggor och hoppställningar.
  9. Knuffa aldrig någon i vattnet
  10. Håll aldrig fast någon under vattnet.

På 1177 Vårdguidens webbplats finns mer information om vad man kan göra för att öka vattensäkerheten för både barn och vuxna.

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen