Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Badkultur – från hygien till avkoppling

Badkultur – från hygien till avkoppling

juni 14th, 2016 Posted in badkars Tags:

Idag badar två av tre svenskar badkar främst för att det är avkopplande. Vi har badat i alla tider, över hela världen. Men varför vi badar har förändrats. Idag är de avkopplande egenskaperna viktigare än de hygieniska. Det visar en undersökning som badrumsföretaget Villeroy Boch Gustavsberg har låtit genomföra.

– Tid är en lyxvara idag, något som de flesta av oss vill ha mer av. Därför längtar vi efter att få lägga undan telefonen, stänga dörren om oss och sjunka ner i ett varmt bad. Det handlar om att investera i sig själv, säger Rebecca Duvemyr, PR Communication Manager på Villeroy Boch Gustavsberg.


En generationsfråga

Unga vuxna betraktar badandet som avkopplande, medan småbarnsföräldrar ser det som en chans att få en stund för sig själva. Personer över 55 år ser däremot inte ett lika stort behov av egentid i badet, de uppskattar snarare de praktiska egenskaperna, som rehabilitering och hygienhållning.

– För snart 80 år sedan började vi prata om Lort-Sverige och att svenskarna skulle bli ett renligt folk. Vi på Gustavsberg började tillverka badkar och badrum blev standard i svenska hem. Nu har vi kommit långt sedan dess men lever allt mer stressade liv. Det är naturligt att badandet får en ny roll i våra liv, med fokus på avkoppling.


Över tid och rum

Badandet är något som förenar oss över både tid och rum. Kanske har det aldrig badats så mycket som i Romarriket, där det ena badhuset var pampigare än det andra. I Finland har bastun var ett centralt rum, det är både en plats för att umgås och ett rum för avkoppling.

– För en japan är badandet något lika självklart som att äta eller sova. Kanske för att det har en så lugnande effekt, och för att det är att ett sätt att koppla av efter hektiska dagar. Dit är vi också på väg idag!


Varför badar du badkar?

Urval: Respondenter i Sverige som angivit att de badar badkar. Max två svarsalternativ möjliga.

Om undersökningen

Undersökningen har genomförts av marknadsundersökningsföretaget YouGov under perioden 10-12 maj 2016 på uppdrag av badrumsföretaget Villeroy Boch Gustavsberg. 4025 respondenter svarade på undersökningen i Sverige, Danmark, Norge och Finland, cirka 1 000/land. Urvalet är kvinnor och män i åldern 18-65 år som bor i villa/radhus, bostadsrätt eller hyresrätt samt har minst ett badrum /duschrum. Urvalet är representativt för parametrarna kön, ålder och region.

Villeroy Boch Gustavsberg AB är en av Skandinaviens ledande producenter av badrumsprodukter. I koncernen ingår varumärkena Gustavsberg och Villeroy Boch, som har fokus på alla produkter inom badrummet, t ex WC, tvättställ, blandare, badrumsmöbler, badkar och massagebadkar. Företaget är ett helägt dotterbolag till den tyska koncernen Villeroy Boch AG och tillhör därmed en av Europas största producenter av badrumsinredningar. Läs mer på www.gustavsberg.com

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen