Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Villeroy & Boch Gustavsberg ger toaletter till indiska nödställda

Villeroy & Boch Gustavsberg ger toaletter till indiska nödställda

november 14th, 2011 Posted in badkars Tags:

Villeroy Boch Gustavsberg skänker 25 000 kr via Läkarmissionen till ett projekt för bättre sanitet i delstaten Maharashtra som drabbades hårt av hungersnöd 2007. Nu byggs området upp igen, bland annat genom att 20 byar förses med allmänna toaletter. Bidraget är ett led i Gustavsbergs ambition att uppmärksamma sanitetsproblemen i tredje världen genom World Toilet Day den 19 november.

Läkarmissionens projekt för bättre sanitära förhållanden i den hårt drabbade delstaten Maharashtra inleddes 2007. Hittills har givare via Läkarmissionens WebaidShop gett pengar som lett till att 437 toaletter har kunnat installeras. Med Villeroy Boch Gustavsbergs bidrag blir det 31 nya toaletter eftersom varje toalett kostar 800 kr. Unikt för Läkarmissionens WebaidShop är att givarna ger pengar till specifika projekt dit alla medel går. I detta fall går pengarna oavkortat till sanitetsprojektet i Indien.

–          En toalett lindrar inte bara ett akut behov, berättar Conny Sjöberg, insamlingsansvarig på Läkarmissionen. På sikt motverkar de sanitära inrättningarna sjukdomsspridning och motverka fattigdomen bland kastlösa och stamfolk. Toaletterna är en del av ett projekt som ska minska fattigdomen permanent genom att öka sysselsättningen och hälsan bland befolkningen.

Bästa sättet att stödja World Toilet Day

2001 startade den globala, icke-vinstdrivande organisationen World Toilet Organization med syftet att förbättra de sanitära förhållandena på platser som idag saknar sanitär standard. Organisationen genomför konferenser, utbildningar och med World Toilet Day – som uppmärksammas den 19 november varje år – vill man skapa medvetenhet om att 2,6 miljarder människor i världen idag lever utan fungerande sanitetsförhållanden.

–          För oss som arbetat med sanitet och hygien sedan 1800-talet känns det mycket bra att ha funnit ett sätt att stötta dem som saknar den badrumsstandard som många av oss idag tar för givet, berättar Katharina Klotz, marknadschef på Villeroy Boch Gustavsberg. Vårt bidrag är blygsamt men vi ser det som starten på ett långsiktigt projekt där vi aktivt bidrar till att förbättra människors sanitära förhållanden och medverkar till att uppmärksamma detta enorma problem.

För mer information välkommen att kontakta:
Kristina Hellner, PR Communications Manager Gustavsberg, telefon: 08-570 393 54 eller 076 -135 83 62. E-post: kristina.hellner@gustavsberg.com

Conny Sjöberg, insamlingsansvarig på Läkarmissionen, telefon: 08-620 02 37eller 070-629 82 02.

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen