Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Världstoalettdagen

Världstoalettdagen

november 17th, 2016 Posted in badkars Tags:

Över 2,3 miljarder människor i världen har inte tillgång till en ordentlig toalett. Det är nästan 1/3 av världens befolkning. Konsekvenserna av att inte ha en toalett är katastrofala. Varje dag dör 900 barn i vattenrelaterade sjukdomar som går att förebygga. Tillgång till toalett är början på ett friskare liv. Den 19 november är det Världstoalettdagen, något som vi vill uppmärksamma tillsammans med Wateraid, vars arbete vi stödjer. Genom WaterAid har 24,1 miljoner människor fått tillgång till toaletter.

I samband med Världstoalettdagen har Wateraid tagit fram en film för att lyfta frågan om sanitetskrisen runt om i världen. Som vänföretag till Wateraid kommer vi att sprida filmen för att lyfta den viktiga frågan, om allas rätt till en toalett.  

Hygien och personlig säkerhet

Förbättrad sanitet har bevisade effekter på överlevnad, hälsa, livskvalitet och minskad fattigdom. Idag dör fortfarande 500 000 barn varje år av diarré orsakad av smutsigt vatten och dålig sanitet. Det innebär mer än 1 400 barn varje dag.

För oss som lever i ett välmående land behöver vi inte fungera över tillgången till en fungerande toalett. Men för en tredjedel av världens befolkning är en fungerande toalett en lyx de bara kan drömma om.

WaterAid arbetar för att alla människor ska ha tillgång till en toalett, kunskap i hygien och rent vatten. Sedan starten 1981 har WaterAid hjälpt 21 miljoner människor att få tillgång till toaletter och 23 miljoner människor att få tillgång till rent vatten.

Världstoalettdagen är en officiell FN-dag. Den syftar till att uppmärksamma sanitetskrisen och skapa medvetenhet kring det faktum att cirka 2,3 miljarder människor idag lever utan en toalett.

Stöd Wateraid och allas rätt till en toalett

Var med och stötta Gustavsbergs insamling för WaterAid och allas rätt til en toalett.

Skänk 50 kronor, SMS:a GBG50 till 72980

Skänk 100 kronor, SMS:a GBG100 till 72980

Skänk 200 kronor, SMS:a GBG200 till 72980

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen