Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Badrum

Badrum

maj 22nd, 2015 Posted in badkars Tags:

Det finns inte en enskild trend inom badrumsmiljön. Det sker en hel del inom flera olika områden. Samtidigt är vi människor (de flesta av oss) tämligen statiska. Vilket då gör att oavsett trender så vill de flesta av oss fortfarande ha vitt i grunden. Men utöver det så sker det en del spännande saker just nu i våra badrum, menar Niklas Hult, VD Duobad.

Niklas har specificerat ett antal utvecklingsområden som har (och kommer) att påverka våra önskemål framöver.

Funktion
Det senaste inom badrumsmöbelvärlden är att man adderar olika funktioner i möblerna. Det kan vara sånt som underlättar de sysslor som vi till vardags utför i vårt badrum. T.ex. förmonterade sminkspeglar, olika typer av specialanpassade förvaringar. Det kan också vara stämningshöjande golvbelysning. Ledlampor monterade i underskåp eller belysning under tvättställ. Det kan också vara av mer praktiska orsaker såsom belysning/eluttag i lådor och skåp.

Material och färg
Vitt dominerar fortfarande stort och även vitlaserade nyanser på ek och ask. Vi ser också att allt fler önskar att konfigurera sina möbler och på så sätt få fram unika färgkombinationer. Vilket då ökar kraven på producenterna att erbjuda flexibla lösningar.

Storleken har betydelse
Badrummens storlek styr ju självklart storleken på möbler. Men överlag så ökar intresset för allt mer generösa möbler. Det gäller då både förvaring och avställningsytor kring handfat(en). Våra större kommoder med antingen ett brett eller tvådelat handfat har ökat i intresse.

Positiv utveckling för porslin
Porslin är en traditionell produkt som på senare år utvecklats med nya funktioner som underlättar renhållning. Porslinsytor har genom några producenter fått nya fördelar som för badkar innebär att de håller vattnet varmt längre. Men även blir ljudisolerande, brandsäkra och beständigt mot UV-strålning. WC-stolar har blivit spolkantslösa för att underlätta renhållning. Något som troligen kommer att revolutionera marknaden framöver. Välj helst ett handfat med droppkant.

Tips från coachen
Det viktigaste när man planerar sitt badrum är att tänka på vilka färgskalor och material man använder sig av. Ett badrum är en svårföränderlig miljö och du ska leva med dina val i många år. Använd gärna neutrala färgskalor såsom vitt, svart, grått eller naturmaterial. Färgerna kan du få in genom att accentuera. Enklas via handdukar, mattor eller andra spännande prylar. Välj dessutom badrumsmöbler med stor omsorg. Se gärna till att ditt tvättställ har en så kallad droppkant vilket innebär att vattnet och fukten inte rinner från ovansidan och längs med yttersidorna på kommoden med fuktskador som följd utan hamnar direkt på golvet. Satsa på kvalitet! Det lönar sig verkligen i en badrumsmiljö.

DuoBad designar, konstruerar och säljer exklusiva badrumsmöbler. Förutom svenskt lövträ, kompletteras möblerna med porslin och blandare av hög kvalitet från Tyskland och Italien. Företaget grundades 2000 av Niklas Hult och Lars Carlsson, som även idag äger och driver företaget. Företaget ligger i Alsterbro, ett litet samhälle i Småland med lång hantverkartradition.

DuoBad har ett nära samarbete med världskända badkarstillverkaren Recor från Portugal. Alessi och Cristina från Italien. Laufen från Schweiz samt Kosta Boda. Företaget har för närvarande 12 anställda och omsätter drygt 30 miljoner kronor.

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen