Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Bevattningsförbudet kvarstår

Bevattningsförbudet kvarstår

juni 12th, 2018 Posted in badkars Tags:

Vattenförbrukningen har gått ner i Eskilstuna kommun sedan bevattningsförbud infördes den 28 maj.

– Vi ser en förbättring när det gäller användningen av vattnet men väderutvecklingen är för ogynnsam för att vi ska kunna häva bevattningsförbudet, säger Admir Ibrisevic, VA-chef.

En rekordvarm start på sommaren har gjort att många av landets vattenverk haft svårt att hinna med att producera och leverera dricksvatten i samma takt som det förbrukats. 104 av Sveriges 290 kommuner har infört bevattningsförbud eller uppmanar invånarna att vara försiktiga med vattenanvändningen, enligt branschorganisationen Svenskt vatten.

– Eskilstuna i stort riskerar ingen vattenbrist, eftersom vi tar merparten av vårt dricksvatten från Hjälmaren. Här handlar det om att få ner förbrukningen till normala nivåer. Däremot Näshulta och Bälgviken, som förses med dricksvatten från Bälgvikens vattenverk, riskerarvattenbrist på grund av att grundvattnet sjunkit drastiskt. I Bälgvikens vattenverk produceras dricksvattnet delvis av grundvatten, säger Admir Ibrisevic.

Ovanligt hög förbrukning av dricksvatten i kombination med torka under maj har på kort tid orsakat låga nivåer i grundvattenmagasinen.

– Väderprognoserna visar inte på några stora mängder regn och förbrukningen minskar inte i den takt vi önskar. Det gör att vi måste hålla kvar bevattningsförbudet, säger Admir Ibrisevic.

Bra att veta:

1. En vattenspridare gör av med 150 liter vatten på 20 minuter.

2. För varje minut som kranen står och rinner går det åt 6 liter vatten.

3. Ett fyllt badkar motsvarar 150 liter vatten. En dusch på 3 minuter motsvarar 36 liter.

4. Det går åt ca 50 liter vatten för en maskin tvätt.

5. Om en familj på fyra personer stänger av kranen medan de borstar sina tänder sparar de tillsammans 100 liter vatten på en dag.

För ytterligare information kontakta:

Admir Ibrisevic, VA-chef, 016-10 67 00.

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen