Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Badrumsrenovering hemmafixarens populäraste höstprojekt

Badrumsrenovering hemmafixarens populäraste höstprojekt

september 11th, 2012 Posted in badkars Tags:

Svenskarnas intresse för badrumsrenovering tycks aldrig mattas. Och det är nu när kylan kommer krypande som drömmarna väcks till liv om långa, varma bad i det där mysiga och ombonade badrummet. För att hjälpa alla renoveringssugna svenskar till det perfekta badrummet har bygg- och trädgårdskedjan Hornbach mellan den 6:e till 27:e oktober temat Badrum i samtliga varuhus. På fyra veckor bygger Hornbachs erfarna projektrådgivare, steg för steg, upp ett helt badrum i varuhuset och ger goda råd kring hur momenten bör utföras.

Hösten är högsäsong för badrumsrenoveringar över hela landet. Och många hemmafixare går just nu på högvarv för att förnya och förbättra i detta viktiga rum, som i dagens läge ska fylla så många funktioner. Ledord för majoriteten av de som renoverar är först och främst att badrummet ska vara funktionellt, men också att det ska vara en plats att koppla av på. Dessutom vill många badrumsrenoverare att interiören ska spegla personligheten, och att det ska ska kännas lyxigt i allt från materialval till trivselhöjare så som golvvärme och inbyggd belysning.

Oavsett om hemmafixaren väljer att renovera hela eller utvalda delar av badrummet, är en smart start att besöka Hornbachs ProjektShow Badrumsrenovering. Hornbachs kunniga projektrådgivare finns på plats och står till tjänst med expertkunskap för alla som behöver hjälp. Vid speciella livedemonstrationer får besökaren grundliga instruktioner och rådgivning kring hur de olika momenten bör utföras med olika tekniker, till exempel hur man lägger fuktspärr och sätter kakel. På badrumsutställningen i varuhusen finns dessutom all tänkbar information som badrumsrenoveraren kan behöva – från första idé till färdigt drömbadrum.

− Hösten är den tid på året då badrumsrenoveringarna toppar projektlistan, och våra varuhus fylls av hemmafixare med spännande idéer som de vill förverkliga. Lyx är en röd tråd för många badrumsrenoverare, men trots detta går trenden mot att badkaren blir mindre och mindre, utan en massa tekniska finesser. Dagens familjer vill inte ha ett stort otympligt massagebadkar som tar upp mer plats än nödvändigt, utan väljer istället de fristående mer smäckra modellerna, som ger rummet ett betydligt luftigare intryck, säger Weronica Lundgren, marknadschef på Hornbach.

                                  
Badrumstrender hösten 2012
När det gäller golv så växer sig trenden med handgjorda cementplattor med orientalisk look och gammaldags patina allt starkare i höst. Inne är även de så kallade ink-jet-plattorna − plattor med digitala tryck som naturtroget efterliknar marmor och natursten, som kan användas för såväl golv som väggar. Tydligt är också att storleken på kakelplattorna ökar för var år som går, och att svensken i större utsträckning efterfrågar plattor på 60×60 och större. På armatur-sidan är det nu helt rätt med blandare som har inbyggda lampor vilka får vattnet att skifta i färg beroende på temperatur. Och för den trendkänslige är höstens accessoarer i badrummet, så som handdukar och mattor, i färgerna lila och limegrönt.


Livedemonstrationer i varuhusen

Lördag 6 oktober, kl. 12-15: Fuktspärr och rörgenomföringar i vägg och golv

Lördag 13 oktober, kl.12-15: Sätta kakel och klinker

Lördag 20 oktober, kl. 12-15: Montera wc, tvättställ och badkar

Lördag 27 oktober, kl. 12-15: Montera blandare, duschvägg, accessoarer

 

Viktig information som kan vara till hjälp för den som står i begrepp att renovera badrummet finns samlat på: www.hornbach.se/badrum 

 

Under oktober månad erbjuder Hornbach alla kunder att lämna in sin gamla blandare i varuhuset. Kunden får i gengäld en prissänkning på 150 kr, vid köp av en valfri Avital-blandare.

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen