Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Rabén & Sjögren bjuder på bilderboksfrukost den 4 september 2014

Rabén & Sjögren bjuder på bilderboksfrukost den 4 september 2014

augusti 21st, 2014 Posted in badkars Tags:

Möt författarna bakom några av höstens bilderboksnyheter på frukost hos Rabén Sjögren, torsdagen den 4 september kl. 8.30

Ingrid Flygare: Du är för liten, Pytte!

Illustratören Ingrid Flygare debuterar med en charmig hästbok för de yngsta.  Pytte är en liten häst. Minst på hästgården Granbacken. Hans korta ben gör att han alltid kommer sist när hästarna springer ikapp runt hagen. Och inte får han ställa upp i hopptävlingen heller. Så Pytte får vänta i stallet när de andra hästarna tävlar. Men ibland är det faktiskt bra att vara liten. När barnen kommer till hästgården tycker de att Pytte är alldeles precis lagom stor!

Stina Kjellgren och Lotta Geffenblad: Hej och hå kläder på

En härlig syskonbok med mycket igenkänning och ett varmt och roligt perspektiv på morgonrutinerna och påklädningen. Här klär alla nämligen på sig, snabbt och lätt och dessutom på gungande rim! Från trosa och kalsong till overall och mössa. Alla lär sig hur kläderna ska krängas och krånglas på och var de ska sitta. Hej och hå kläder på är Stina Kjellgrens debutbok.

Mårten Sandén och Per Gustavsson: En stackars liten haj

Vad gör man om man hittar en livs levande haj i sitt badkar? Först blir man livrädd såklart! Sen visar det sig att hajbäbisen gråter och är ännu räddare, den har tappat bort sin mamma. Nu är det viktigt att vara modig och att hitta hajbäbisens mamma så fort det bara går! Ett spännande och fascinerande bilderboksäventyr om vänskap, mod och att övervinna sin rädsla.

Sarah Sheppard: Harry Härta Hare och Rut Rocky Rådjur

Sarah Sheppard är suverän på att väva ihop fakta och fantasi, och skapar oemotståndliga möten med djuren i skogen i text, bilder och seriestrippar. Nu kommer böckerna om Harry och Härta Hare och Rut och Rocky Rådjur. Djuren i skogen (april 2014) var den första boken i serien med samma namn. Våren 2015 kommer ytterligare två titlar, Elton Ekis Ekorre och Rakel Reza Räv

Eva Staaf och Emma Adbåge: Tilly som trodde att …

Hur är det att vara någon annan? Hur är det att bo någon annanstans? Det låter radioregissören Eva Staaf två barn undersöka i sin debutbok Tilly som trodde att…, illustrerad av Emma Adbåge. På sin upptäcktsfärd hos kompisar i närområdet möter Tilly och hennes kompis Tage många olika slags hemförhållanden och social utsatthet. Knivskarpt och roligt, med ett samhällskritiskt barnperspektiv.

Pernilla Stalfelt: En bok om att berätta

Det är roligt att berätta en historia! Men hur kommer man igång? En berättelse kan ju vara på så många olika sätt – skriven i text eller ritad i bilder, fylld av fantasi eller vardagliga händelser, gjord med pratbubblor eller i serierutor. Här har Pernilla Stalfelt samlat sina bästa berättarknep. Du får tips på hur du skapar en huvudperson, hur du ritar olika ansiktsuttryck, hur du gör pratbubblor och hur du ska rita när du vill visa att någon känner sig glad, jättearg eller yr i huvudet.

Välkommen till Norstedts café, Tryckerigatan 4 på Riddarholmen.

Frukost serveras från kl. 8.15. Programmet beräknas vara färdigt kl. 9.30.

Anmäl dig senast måndag 1 september till karin.rowland@rabensjogren.se  

Rabén Sjögren är ett av Sveriges ledande barn- och ungdomsboksförlag. Förlaget ger ut böcker för alla åldrar av ledande svenska och utländska författare och illustratörer, samt ljudböcker, musik, spel och non books.

Rabén Sjögren ingår i Norstedts Förlagsgrupp, som även ger ut skönlitteratur, fackböcker och referensverk.

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen