Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Använd vattnet som vanligt och stort tack

Använd vattnet som vanligt och stort tack

september 17th, 2016 Posted in badkars Tags:

Från lördag den 17 september, klockan 15, kan du dricka kranvattnet utan att koka det i hela Gävle! Vi har fått godkända provsvar som visar att vattnet är rent även söder om Gavleån.


Det känns verkligen bra att proverna visade att vattnet är rent och att alla i Gävle nu kan dricka sitt kranvatten som vanligt! Vi är medvetna om att det här har påverkat många verksamheter och människors vardag. Jag vill rikta ett stort tack till alla som arbetat intensivt med att lösa störningen, till alla som stöttat och hjälpt till på olika sätt samt framförallt alla kunder för deras förståelse och tålamod, säger Lena Blad, tf VD.

Bra nivåer igen

Vi har normala nivåer i vattentornen igen och du behöver inte längre vara extra sparsam med vattnet. Givetvis ska du alltid använda vattnet smart.

Vad har hänt? 

Natten mot torsdag den 15 september blev delar av ledningsnätet i Gävle utan tryck i samband med en stor vattenläcka. Som en försiktighetsåtgärd rekommenderade vi alla att tills vidare koka kranvattnet. Uppmaningen gällde Gävle förutom Furuvik, Hagaström, Valbo, Forsbacka, Hedesunda, Axmar, Hamrångefjärden, Bergby och Totra.

Delar av Brynäs blev helt utan vatten på grund av vattenläckan. Igår eftermiddag började vi gräva oss ner mot den trasiga ledningen. Lagningsarbetet pågick hela natten och vi blev klara vid 6.30 på fredag morgon. Vid 9-tiden fick alla på Brynäs tillbaka vattnet igen, men uppmanades fortfarande att koka vattnet.

Fredag kväll fick vi provsvar som visade att vattnet norr om Gavleån var rent och kunde då bryta kokningsrekommendationen för alla norr om Gavleån.

I samband med läckan rann det ut cirka 3 000 kubikmeter vatten, det är lika mycket som 15 000 badkar. Vi fick låga nivåer i vattentornen och bad alla i Gävle spara på vattnet så att vi kunde fylla på igen.

Kontakt

Har du frågor är du välkommen till Gästrike Vattens kundservice.02037 93 00, info@gastrikevatten.se

Vår kundservice har öppet på söndag 10-14. Välkommen!

Media är välkommen till

Therese Staff, Kommunikatör Gästrike Vatten, 070-167 57 82

Gästrike Vatten är ett kommunalägd bolag som levererar dricksvatten och renar spillvatten i Gävle, Hofors, Ockelbo och Älvkarleby kommuner. Rent vatten och bra avloppsrening är en förutsättning för välfärd.

Gästrike Vatten utvecklar hållbara lösningar för en trygg vattenförsörjning och en hållbar avloppsrening i fyra kommuner som tillsammans 121 664 invånare.

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen