Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Glommen & Lindberg säljstartar 15 exklusiva lägenheter signerat Mats Theselius – över hälften redan sålda

Glommen & Lindberg säljstartar 15 exklusiva lägenheter signerat Mats Theselius – över hälften redan sålda

november 21st, 2016 Posted in badkars Tags:

Takhöjden och detaljrikedomen är slående när byggbolaget Glommen Lindberg nu säljstartar ett av sina mer exklusiva projekt, Biblioteket No. 5 vid Karlaplan, Stockholm. Trycket är högt och mer än hälften av lägenheterna är sålda innan säljstart berättar ansvarig fastighetsmäklare Richard Lagerling. Margaretaskolan, uppkallad efter kronprinsessan Margareta, huserade i fastigheten under 1900-talets början omvandlas nu till moderna bostäder i samarbete med formgivaren Mats Theselius och arkitektbyrån Jägnefält Milton.

Lagerlings fastighetsmäkleri har fått uppdraget att förmedla lägenheterna och efterfrågan har varit så stor under hösten att mer än hälften av lägenheterna redan är sålda, innan projektet gått ut på officiell försäljning.

– Jag har aldrig sett sådan takhöjd och så stora vackra fönster och då har jag ändå arbetat som mäklare på Östermalm i 25 år. Inte undra på att mer än hälften av alla lägenheter har sålts redan innan säljstarten. Vi är oerhört stolta och glada över att fått förtroendet att förmedla de fantastiska våningarna i Biblioteket berättar Richard Lagerling, VD och ansvarig fastighetsmäklare.

I Biblioteket No. 5 samarbetar arkitektbyrån Jägnefält Milton och formgivaren Mats Theselius för första gången. Tillsammans skapar de 15 lägenheter som karaktäriseras av elegans, exklusiva materialval och hög detaljrikedom. Arkitekternas mål var att skapa ett levande hus med varierande lägenheter från mini-etta till ett penthouse på flera hundra kvadratmeter.

Tradition möter framtidstro
Ombyggnationen av Biblioteket No. 5 utgår från Glommen Lindbergs redan etablerade koncept, att förena historiska miljöer och klassiskt hantverk med moderna behov. Detta är en trend som kommer att växa sig allt starkare menar byggbolaget. 

– Biblioteket No. 5 är en del av en historisk miljö och början på en framtida boendetrend. Rivningsraseri ersätts av förfining och istället för att bara bygga nytt måste vi också bygga smart. Samtidigt är det viktigt att Karlaplan och Stockholm inte blir ett museum, säger Rolf Alexander, marknadschef på Glommen Lindberg.

Husets karaktär och dess strama stenfasad kommer att bevaras tillsammans med flera originaldetaljer, såsom skolans storslagna, spröjsade fönster. Samtidigt har Mats Theselius, prisbelönt formgivare och upphovsman till några av de senaste decenniernas mest omtyckta designmöbler adderat nya lager.

– Gestaltningen av entrén kan beskrivas som extrovert med stora diamantliknande handtag och guldfärgade brevlådor och sopnedkast berättar Mats Theselius. 

Invändigt har lägenheterna en betydligt sobrare karaktär, med vit marmor och vitmålad björk som återkommande inslag. Theselius ligger bakom all inredning, från dörrar, kök, handtag, färgsättning med mera, till och med ett specialritat badkar – med en form inspirerad av formgivarens mest hyllade stolar.

–Det är ett av stadens allra mest spektakulära bostadsprojekt. Mats Theselius tillsammans med arkitekterna Jägnefält Milton har verkligen lyckats i att kombinera modern funktionalitet med de fina ursprungliga kvaliteterna huset bär med sig konstaterar Richard.

Fakta Biblioteket No. 5
Område: Östermalm, Stockholm
Adress: Bältgatan 5
Byggår: 1914
Arkitekt: Jägnefält Milton
Design: Mats Theselius
Storlek: 18-305 kvm/1-7 rum
Mäklare: Richard Lagerling, Lagerlings Fastighetsmäkleri
Säljstart: November 2016
Hemsida:
http://www.biblioteket5.se/

Om samarbetspartners i projektet

Mats Theselius
Mats arbetar inom både konst och design men Biblioteket No. 5 blir hans första bostadsprojekt. Mats design andas nordiskt men talar ett internationellt språk och han berättar att han just nu inspireras mycket av Japan. Flera av 90-talets mest uppmärksammade svenska möbler är skapade av Mats. Han är representerad på bland annat Nationalmuseum, Röhsska museum, Arts Crafts museum i Köpenhamn och Arts Crafts museum i New York.

Vad är mest givande i arbetet med Biblioteket No. 5?– Oftast jobbar jag med olika inredningsdetaljer så roligast är nog jobbet med helhetsgreppet. Att få skapa ett helt nytt inredningskoncept där interiören får leva tillsammans med exteriör och där husets kvaliteter driver arbetet framåt.

Jägnefält Milton
Jägnefält Milton är vana att ta sig an arkitektuppdrag där gamla byggnader får nya användningsområden utan att dess själ förändras. Att bygga levande och föränderliga städer där verksamheter och människor blandas ligger kontoret varmt om hjärtat och deras innovativa och nytänkande lösningar har uppmärksammats runt om i världen. 

Vad är mest givande i arbetet med Biblioteket No. 5?

– Framförallt att byggnaden inte är en typisk Östermalmskåk utan en gammal hushållsskola som har sin egen speciella historia och sina egna unika rum. Det är en byggnad som har en tidlös karaktär med något att förmedla, i både känsla och utformning, utvändigt som invändigt.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Rolf Alexander, marknadschef, Glommen Lindberg
Telefon: 070-185 02 50 eller e-post: rolf@g-l.se

Högupplösta bilder finns att tillgå via kontakt med Rolf Alexander. 

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen