Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Forskningsstudie och media bekräftar KMR: antidepressiva skapar våld

Forskningsstudie och media bekräftar KMR: antidepressiva skapar våld

oktober 2nd, 2015 Posted in badkars Tags:

LA Times och Reuters och andra medier rapporterar nu om det som KMR sagt i över 30 år: psykiatriska droger, och i synnerhet antidepressiva, skapar våldsbenägna människor.

Det är faktiskt en svensk studie på 856 493 personer som ligger till grund för detta, publicerad i PLos Medicine. (1) Enligt uppgift så ökar våldsbenägenheten bland unga män i åldrarna 15-24 med 43 procent som var på antidepressiva. De var mer benägna att bli dömda för mord, angrepp, rån, mordbrand, kidnappning, sexuella övergrepp och annat våld när de tagit antidepressiva. Bland kvinnor var ökningen 75 procent.

Det är dock inte första gången media tar tag i den här saken som KMR skrivit om och varnat för regelbundet i över 30 år. (2) Till och med i Sverige blev det en (nedtonad) liten artikel om detta i en facktidskrift! Fast de lyckades närmast vända på sakfrågan.

Oftast är våldet sanslöst och våldsamt. Det handlar inte precis om bråk i en krogkö. En respekterad polischef i en liten stad sköt ihjäl hela sin familj och sig själv kort tid efter att ha tagit antidepressiva. En kvinna dränkte sina fem barn i ett badkar, ett efter ett.

Om den senaste skolskjutningen i Oregon, där Chris Harper Mercer sköt ihjäl 10 och skadade sju, var på psykdroger vet vi ännu inte. Men sannolikheten är stor att han var det. Hans signatur på vissa bloggar var Lithium_love, en psykdrog för bipolära, och han hade gått på en skola för emotionellt störda. Majoriteten av alla de som utfört skolskjutningar innan hade varit på psykdroger.

Det är naturligtvis inte bara antidepressiva medel som skapar sanslöst våld, så gott som alla psykiatriska droger gör det, men antidepressiva gör det tydligen mer än andra.

Det finns många ruskiga exempel på det sanslösa våldet där psykiatriska droger spelat stor roll, faktiskt varit avgörande. Ett aktuellt fall är domen mot James Holm som nyligen dömdes till tolv livstidsstraff samt ytterligare 3318 års fängelse för att år 2012 ha skjutit ihjäl tolv biobesökare och skadat 70 utanför Denver vid biopremiären av en Batmanfilm.

Vi har fått läsa om morden och straffet och allt det spektakulära, men inte det mest intressanta. James Holm, ”Batman killer”, gick på antidepressiva Zoloft och bensodiazepinen Klonopin*. Bägge är kända för att framkalla kemisk psykos, för att inte tala om när man tar dem ihop. När man får för mycket serotonin finns risk för att kroppen inte kan metabolisera det. Det är då mordtankar, självmordstankar och psykoser uppstår. När James Holm arresterades svettades han så mycket, att polisen sa att de aldrig sett någon som svettats så mycket. Det tyder på ett serotoninergt syndrom, en giftigt hög halt av serotonin i hjärnan. Det kan döda en person på 24 timmar, för att inte tala om utlösa psykoser.

Vad vi heller inte får veta i media är att innan morden så klagade Holm på att han hade tvångsmässiga mordtankar, och att då FÖRDUBBLADE hans läkare dosen Zoloft. Och när han fortsatte att klaga över mordtankar TREDUBBLADES dosen. Detta en månad innan skotten på bion. (3) Det som också är intressant är en senare intervju med Holm i filmen American Addict2 – The Big Lie, alldeles innan rättegången, där han uppträder helt normalt och artigt under intervjun, långt ifrån det freak som målats upp i media – när nu drogerna gått ur kroppen.

Historik
1991 hjälpte amerikanska delen av KMR (CCHR) till att organisera en hearing inför amerikanska läkemedelsverket (FDA) där vittnen och experter samlades för att vittna om att de nya antidepressiva medlen inte bara skapade självmördare utan även sanslöst våld och mord. Trots en överväldigande samling vittnesmål som berättade om hur, tidigare ej våldsbenägna människor, blev monster kort tag efter att ha tagit antidepressiva medel, så vägrade FDA Advisory Committee, varav flera medlemmar var finansiellt knutna till de läkemedelsbolag som tillverkade medlen, att varna för antidepressiva genom att beordra varningstext på burkarna. Se inspelad video om FDA Hearingen (4).

Samma år skickade svenska KMR upp ett hundratal sidor till Läkemedelsverket i samband med registrerandet av Prozac/Fontex, det första antidepressiva medlet, i Sverige, som klart visade sambandet mellan våld och antidepressiva, med tusentals exempel från USA där våldet redan startat efter det registrerades redan 1989. ”Detta är ej vetenskap” blev svaret. ”Det är inte våld och mord heller” svarade vi. Det media kallade ”Lyckopiller” kallade KMR ”Mördarpiller”.

Dessförinnan hade KMR gått till överåklagare Eric Österberg med klara bevis för att VD:n för det svenska läkemedelsbolaget som tillverkar Prozac mutat den psykiatriker som skulle göra en utvärdering av Prozac innan det registrerades. Det skedde på rekordkorta tiden sex månader. Han fick 50 000 kronor utbetalda skattefritt via Schweiz för denna tjänst. I en fax beskrev han hur han skulle vara ett ”smörjmedel” i processen att registrera Prozac. ”Han blev en blöt fläck när jag konfronterade honom”, sade Österberg. Idag är psykiatrikern professor i rättspsykiatri. (5)

Det sanslösa våldet startar
Våldsvågen med de nya antidepressiva startade med det klassiska exemplet Joseph Wesbecker som gick in på sin forna arbetsplats år 1989 med automatgevär och sköt 20 arbetskamrater och dödade nio. En månad innan hade han börjat med Prozac som precis kommit ut på marknaden. Han hade inte varit våldsam förut. Domaren blev närmast galen när han fick höra att läkemedelsbolaget gjort upp med de kärande bakom ryggen på honom så att det skulle se ut som de förlorade målet. Han tvingade dem dock att erkänna att de ”gjort upp i godo” vilket innebär att det inte blev någon dom i ärendet.

Antalet självmord och sanslöst våld eskalerade efter detta och 2004 blev FDA tvungna att återigen ta upp frågan. Denna gång var bevisen överväldigande och nu beordrade man alla tillverkare att sätta en ”black box” varning på alla etiketter för antidepressiva medel som varnade för självmordsbenägenhet”. Dock ej för ökad vålds- och mordbenägenhet.

Det sanslösa våldet eskalerar. Idag finns det 22 officiella varningar från läkemedelsverk och andra regulatoriska instanser om ökat våld. (6) Det finns även 35 skolskjutningar och/eller skolrelaterat våld i samband med antidepressiva medel. (7) Och det finns 14 773 rapporter till U.S. FDS’s MedWatch system om att psykiatriska droger framkallar ökat våld (se diagram). Och det är bara en bråkdel.

Men ingen varning för ökat våld.

Det intressanta är att sanslöst våld knappast förekom före 1960. Elever gick med skjutvapen i fickan till skolorna för att imponera. Det fanns miljontals skjutvapen i omlopp. Men det förekom inga skolskjutningar eller sanslöst våld. I mitten på 1950-talet kom de första psykdrogerna ut på marknaden. Då först började det sanslösa våldet.

———————————————————

* Sångerskan Stevie Nicks i Fleetwood Mac beskriver det helvete hon utsattes för när hon på Betty Ford kliniken fick Klonopin för att ”vänja sig vid sin nyvunna drogfrihet” som hon uttrycker det. Det resulterade i åtta års helvete. ”Det var värre än heroin.”
http://www.benzo.org.uk/nicks.htm

(1) http://journals.plos.org/plosmedicine/article?id=10.1371/journal.pmed.1001875

(2) http://www.reuters.com/article/2015/09/15/us-health-antidepressants-crime-idUSKCN0RF2BB20150915

http://www.latimes.com/science/sciencenow/la-sci-sn-antidepressant-ssri-violent-crime-risk-20150915-story.html

(3) The Spiral Notebook: The Aurora Theater Shooter and the Epidemic of Mass Violence Committed by American Youth, (amazon.com)

(4) http://www.cchrint.org/2015/09/22/new-study-confirms-cchr-antidepressants-cause-violence/

(5) http://www.mynewsdesk.com/se/kommitten_for_manskliga_rattigheter/pressreleases/kmr-avsloejade-mutfoersoek-vid-lanseringen-av-prozac-ny-bok-avsloejar-spelet-bakom-183043

(6) http://www.cchrint.org/psychiatric-drugs/drug_warnings_on_violence/

(7) http://www.cchrint.org/school-shooters/

www.SSRIstories.NET

http://www.medicaldaily.com/painkillers-and-anti-anxiety-meds-linked-increased-risk-homicide-antidepressants-not-335876

http://healthland.time.com/2011/01/07/top-ten-legal-drugs-linked-to-violence/) 
(http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0015337)

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, världens mest kända psykiatrikritiker, och 1972 i Sverige, för att undersöka och avslöja övergrepp mot de mänskliga rättigheterna inom mentalhälsovården och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen