Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Ny efterlängtad bok om Allis Sprallis

Ny efterlängtad bok om Allis Sprallis

september 18th, 2013 Posted in badkars Tags:

Denna vecka landar bilderboken ”Allis Sprallis åker fort” av Susanne MacFie på Sveriges bokhandelsdiskar. Den självständiga och oemotståndliga Allis med sin kaninmössa är efterlängtad av många och det bloggas direkt om boken http://www.memoforlag.se/omoss/bocker-det-bloggas-om/

Lycka är att få åka kälke, tycker Allis! I ”Allis Sprallis åker fort” åker Allis kälke med alla sina roliga djurkompisar. Allis åker fort, och bak och fram, och hon hoppar! Älgen åker på en trädstam och bävern på en port. Björnen åker badkar och vargen i en tekopp.

”Se upp i backen! För nu blir det hopp! Titta! Där är vargen, i en tekopp.”

”Allis Sprallis åker fort” är en charmig vardagsberättelse på en rytmisk gungande vers, illustrerad med härliga fartfyllda bilder fulla med finurliga detaljer av Sarah MacFie.

Susanne MacFie visar på nytt att hon är skicklig på att röra sig mellan olika genrer och åldrar och att skildra vardagshändelser ur barnets perspektiv. Susanne MacFies tilltal till barnen ligger på precis rätt nivå och hon lyckas göra de tvåradiga rimmen både actionfyllda och enkla för barnen att hänga med i. Sarah MacFies oemotståndliga illustrationer kompletterar texten av det fnissiga och glada gänget i backen perfekt. ”Allis Sprallis åker fort” är helt enkelt en bok att älska och att läsa tillsammans om och om igen. Det är en bok man blir glad av!

”Allis Sprallis åker fort” är mor och dotter MacFies tredje bok tillsammans om Allis Sprallis. Sedan tidigare finns ”Allis Sprallis gungar högt” och ”Allis Sprallis hittar spår”.

”Allis Sprallis åker fort” och Memo Förlags övriga utgivning och nyheter hittar du i monter A03:20 (vid Plats för barn) på Bokmässan i Göteborg 26-29 september 2013. Susanne MacFie och Sarah MacFie finns på plats i montern under de fyra mässdagarna.

För recensionsexemplar:
Representanter för media och bokbloggare kan rekvirera ett recensionsexemplar av bilderboken ”Allis Sprallis åker fort” genom att skicka ett mejl till info@memoforlag.se 

_____________________________________________________

Hemsida: memoforlag.se
Hemsida: susannemacfie.se

Susanne arbetar på olika sätt med att inspirera och uppmuntra barn till att läsa och skriva, bl a genom att göra författarbesök i skolor och genom olika aktiviteter och evenemang som kan bidra till att väcka läslusten hos barn, t ex bokreleasepartyn för barn i samband med boksläpp. Susannes serie Hemliga Klubben med Moa och Måns finns också som barndeckarvandringar i Alingsås och som aktivitet för barn på alla Sunwing-hotell globalt (hos resekoncernen Thomas Cook där bl a Ving ingår)

”Att väcka läslusten samt öka viljan att läsa hos barn ligger mig varmt om hjärtat. Vi försöker på ett enkelt, roligt och kreativt sätt uppmuntra barn till att läsa genom olika aktiviteter kring våra böcker”, säger Susanne MacFie.

Snabbfakta om Susanne MacFie
Susanne MacFie är barn- och ungdomsförfattare med ett tjugofemtal utgivna böcker. Tidigare har hon skrivit två böcker om den påhittiga Myrra, som båda sänts som radioföljetong i Sveriges Radio. Hon har också skrivit fantasyserien Legenden om De Fyra Elementen, som funnit många läsare och som även satts upp som teaterpjäs i Finland. 2012 debuterade hon dessutom som bilderboksförfattare med karaktären Allis Sprallis. Hon är också aktuell med boken ”Trippe Trädkapare”, en ny bilderbokskaraktär. Susanne är uppvuxen i Alingsås och bor där med sin man Roland MacFie, som bl a illustrerar Hemliga Klubben-böckerna, och sina tre barn. Och det är just i kaféstaden Alingsås som hon låter sin deckarserie om Moa och Måns och deras hemliga klubb utspela sig. Hennes böcker om Vilda Våghals, illustrerade av dottern Sarah MacFie, utspelar sig också i Alingsåsmiljöerna. Susanne arbetar numera heltid som författare men har en mångårig erfarenhet som kommunikatör.

Utgivna böcker av Susanne MacFie
Myrra – 7 och en kvart (2002)
Myrra – 8 och ett halvt (2004)
De Sju Topparnas Rike (2004)
De Fem Flodernas Stad (2005)
De Tre Stjärnornas Skog (2006)
De Två Vulkanernas Dal (2007)
Legenden om De Fyra Elementen (2008)
Hemliga Klubben – Fallet med de stulna smyckena (2010)
Hemliga Klubben – Fallet med den värdefulla kartan (2010)
Hemliga Klubben – Fallet med det mystiska skenet (2010)
Hemliga Klubben – Fallet med den försvunna flaggan (2010)
Hemliga Klubben – Fallet med de gyllene medaljerna (2011)
Hemliga Klubben – Fallet med den gåtfulla damen (2011)
Vilda Våghals (2011)
Hemliga Klubben – Fallet med den förstörda skejtparken (2012)
Vilda Våghals på nya äventyr (2012)
Allis Sprallis gungar högt (2012)
Allis Sprallis hittar spår (2012)
Hemliga Klubben – Fallet med den stora explosionen (2012)
Hemliga Klubben – Fallet med den listiga snattaren (2013)
Trippe Trädkapare (2013)
Allis Sprallis åker fort (2013)

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen