Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Så undviker du vattenskada i vinter

Så undviker du vattenskada i vinter

november 7th, 2016 Posted in badkars Tags:

Varje år drabbas omkring 60 000 hem av en vattenskada. Men drygt hälften av alla vattenskador i villor och fritidshus orsakas av kall- och varmvattenrelaterade skador. Genom att installera Vatette Vattenfelsbrytare kan minimeras risken och omfattningen av alla typer av vattenskador.

– Vatette vattenfelsbrytare kan identifiera både stora flödesläckage och små droppläckage. Vid detekterat läckage larmar vattenfelsbrytaren och stänger av vattentillförseln, den är dessutom väldigt användarvänlig, säger Björn Rydetorp, produktchef för System Vatette.


Vanligaste skadan i bostäder

Vattenskador är enligt Länsförsäkringar den vanligaste skadan i våra bostäder – och det kostar årligen miljarder i ersättning. Många vattenskador kan undvikas genom att installera en vattenfelsbrytare. Vattenfelsbrytaren övervakar hela kall- och varmvattensystemet, inklusive ansluten utrustning såsom beredare och diskmaskiner. Den avslöjar inte bara stora läckor, utan även mindre allvarliga läckage i form av rinnande toalettstolar eller droppande kranar. Den upptäcker även de dolda läckagen där rördragningen inte är synlig.

– Vattenfelsbrytaren är en form av försäkring som enkelt och effektivt förebygger en vattenskada. Den stoppar vattentillförseln vid läckor och fungerar på samma sätt som en jordfelsbrytare på elsystemet, säger Roger Andersson, chef skadeförebygg på Dalarnas Försäkringsbolag, ett av Länsförsäkringsbolagen.

Många skador orsakas av rör som är gamla och slitna. Men även nya installationer läcker, därför fyller en vattenfelsbrytare en lika viktig funktion i nya som gamla hus.

– Vatette vattenfelsbrytare kan identifiera både stora flödesläckage och små droppläckage. Vid detekterat läckage larmar vattenfelsbrytaren och stänger av vattentillförseln, den är dessutom väldigt användarvänlig säger Björn Rydetorp.


3 tips för att förebygga vattenskador

  1. Installera en vattenfelsbrytare som regelbundet kontrollerar ditt tappvattensystem inklusive all inkopplad utrusning och som stänger av vattnet vid ett detekterat läckage.
  2. Om du inte har en vattenfelsbrytare, stäng alltid av huvudkranen när huset står tomt mer än ett dygn. Låt gärna en granne eller anhörig att titta till din bostad om du reser bort.
  3. Tänk på att alltid använda och installera provade och typgodkända produkter och anlita auktoriserad VVS-installatör.
-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen