Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » WREDE SÄLJER PAMPIG, TOTALRENOVERAD DJURSHOLMSVILLA OM 693 KVM

WREDE SÄLJER PAMPIG, TOTALRENOVERAD DJURSHOLMSVILLA OM 693 KVM

september 30th, 2016 Posted in badkars Tags:

På klassisk adress återfinns denna pampiga Djursholmsvilla från tidigt 1900-tal. Synnerligen generösa ytor karaktäriserar villa Majliden som i fyra våningsplan erbjuder totalt 693 kvm, varav 532 boarea. Villan har sedan 2009 genomgått en smakfull och genomgripande totalrenovering med bibehållen charm. I hemmet samsas moderna inslag med vackra originaldetaljer för att sammantaget utgöra ett fantastiskt hem väl lämpat för såväl representativa sammanhang som för den stora familjen.

På baksidan ligger den natursköna tomten skyddad mot berget medan framsidan erbjuder uppväxt trädgårdstomt med en majestätisk ek som kronan på verket. I trädgården finns en stor altan med trädäck och flera härliga uteplatser. Ett bokstavligt stenkast bort bjuds allmänning med gräsytor och lekplats. I närkvarteren erbjuds även populära Djursholms Torg, havet, högkvalitativa skolor och utmärkta kommunikationer.

Välkommen till eftertraktade kvarter i Djursholms Villastad.

STORSLAGNA SALONGER OCH VACKRA SEKELSKIFTESDETALJER

En nyanlagd grusad uppfart leder fram till den vackert snidade entrédörren. I den ljusa hallen finns i kapprum exemplarisk avhängning med tillhörande sittbänk i vinkel. Från hallen knyts hemmets våningar samman via härlig trappa.

De sociala ytorna följer med två generösa salonger som utgör vardagsrum respektive matsal, kakelugn i båda och charmerande bibliotek i anslutning. Här bjuds, utöver eldstäderna, storslagna fönsterpartier, fiskbensparkett och vackra dubbeldörrar.

VILLA MAJLIDENS HJÄRTA

Köket är i sin tur platsbyggt av finsnickeri och harmoniserar mer än väl med husets atmosfär. Det är väl tilltaget med stor matplats och har gott om maskinell utrustning från Miele. Köksentré leder ut till av berget skyddad altan med stort trädäck och plats för många gäster intill grillen. Även förråd om 9 kvm tillhör utemiljön som här har känslan av naturtomt med privat läge skyddat av berget.

Från köket nås fantastisk spiraltrappa i original som sträcker sig från källare till vindsplan. På vardera sida kök finns även rum med flexibla användningsområden. Centralt placerat ligger badrum med dusch.

FAMILJENS PRIVATA SFÄR EN TRAPPA UPP

En trappa upp återfinns ett familjeorienterat plan med härligt allrum, tv-rum, mindre hörnrum med burspråk, sovrum, blomsterrum mot balkong och utmärkt badrum med dusch. Därefter följer något av en master suite med rofyllt sovrum, stort dressingroom med utgång till väl tilltagen soldränkt balkong och slutligen ett stort badrum.

En vindstrappa leder upp till inredd vind med två sovrum, allrum och massor av förvaring i kattvindarna som löper utmed husets långsidor. Även här badrum med dusch.

SPA, GYM OCH DUBBELGARAGE

Från ena kattvinden finns spiraltrappan som leder hela vägen ner i källaren, som med egen ingång är väl lämpad för au pair, gäster eller tonåringar. Ingången vetter mot trädgården som erbjuder flera trevliga uteplatser. Takhöjden är långt utöver den vanliga och miljön är väldigt trivsam. Här återfinns stor tvättstuga med maskinell utrustning från Husqvarna, hobbyrum, tv-rum, teknikrum, förvaring och inte minst fräsch spa/gym-avdelning med dusch och badkar.

Slutligen finns vid infarten ett nybyggt dubbelgarage om 34 kvm, väl lämpat för större bilar och utanför mot Auravägen följer tre biluppställningsplatser.

Allt som allt ett stort och in i minsta detalj uppdaterat hem anno tidigt 1900-tal, färdigt för inflytt. Välkommen till Villa Majliden i hjärtat av Djursholms vackra villastad och ett boende utöver det vanliga.

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen