Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Höjdpunkter i Kanal 9 vecka 52-5 (jul och januari)

Höjdpunkter i Kanal 9 vecka 52-5 (jul och januari)

december 18th, 2014 Posted in badkars Tags:

Saturday Night Lives 40:e säsong har kommit ungefär halvvägs – på lördag ser vi James Franco som gästvärd och framöver ser vi Hobbit-aktuelle Martin Freeman (27 december) och Amy Adams (10 januari). Dessutom kan Kanal 9 i februari bjuda både på en Alla hjärtans dag-special och ett jubileumsavsnitt för att fira de 40 säsongerna.

På nyårsafton och nyårsdagen sänds dessutom en SNL-topplista  – det är en nedräkning av de tio bästa avsnitten ur säsong 39 med gästvärdar som tex Lena Dunham och Kerry Washington. Start 13.50 onsdag 31 december, vi har kommit fram till nummer 1 kl 16.00 på nyårsdagen.

Glöm nu för all del inte att finalen av Sons of Anarchy sänds i Kanal 9 söndag 11 januari 21.00, både avsnittet och de sista nio minuterna finns publicerade på clipsource.

Höjdpunkterna är tillbaka vecka 2 – God Jul önskar Kanal 9 och jag, Emilia Zettergren.

Saturday Night Live

Lördag 20 december 23.15

Gästvärd: James Franco, musik Nicki Minaj. S40E08. Gratis på Kanal 9 Play.

Vecka 52

Film: Inception

Måndag 22 december 21.00

Don Cobb har en unik förmåga att stjäla information direkt från källan, när hans offer är som mest sårbara – i drömmen. När det gäller företagsspionage är Cobb en legend, men det har kostat honom alla möjligheter till ett vanligt liv och håller honom på ständig flykt. Nu har han erbjudits en chans att vinna sitt liv tillbaka, om han lyckas med ett sista jobb. Han måste klara något som ingen tidigare kunnat göra: plantera information i ett annat medvetande.
Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Marion Cotillard. Regi: Christopher Nolan. Amerikansk actionäventyrfilm från 2010.

Film: Ett päron till farsa i Las Vegas

Tisdag 23 december 21.00

Clark Griswold reser med sin familj till Las Vegas. De skall avverka alla sevärdheter och roliga attraktioner. Men i spelstaden finns också oändliga möjligheter att både spela och klanta bort sina pengar. Skådespelare: Chevy Chase, Beverly D’Angelo, Randy Quaid, Ethan Embry, Marisol Nichols, Miriam Flynn. Regi: Stephen Kessler.
Amerikansk komedifilm från 1997. Originaltitel: Vegas Vacation.

Film: Nightmare Before Christmas

Onsdag 24 december 17.35

Jack Skellington är Halloweentowns firade pumpakung som ser till att hela världen får njuta av Halloweenhelgen. Men Jack är inte lycklig. Han har tröttnat på spöken, gastar och bus eller godis och när han råkar upptäcka Tomteland och julen blir han förförd. Jack beslutar sig för att få hela Halloweenland att fira jul och slå jultomten på hans eget område.
Skådespelare: animerad. Regi: Henry Selick.
Amerikansk fantasyfilm från 1993. Originaltitel: Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas.

Julavsnitt: Bob’s Burgers

Onsdag 24 december 19.00 och 19.30

Bob ärver en lagerlokal och hela familjen hoppas att den är full av skatter – men den är full av en man som heter Chet. S03E09.

Linda råkar ta död på granen så Belchers måste ut på juldagen för att hitta en ny. Men när Bob råkar preja en lastbil tvingas de fly från den galne föraren och tillbringa julen i bilen. Hemma i Belchers hus fastnar Bobs vän Teddy i barnens jultomtefälla.
S04E08.

Film: Tom i bollen 2

Onsdag 24 december 21.00

Uppkomlingen Jack blir förbannad då hans dotter inte anses fin nog för medlemsskap i den snobbiga golfklubben på orten, och bestämmer sig för att hämnas. Han köper hela klubben.
Skådespelare: Jackie Mason, Robert Stack, Dyan Cannon, Chevy Chase, Dan Aykroyd. Regi: Allan Arkush. Amerikansk komedifilm från 1988. Originaltitel: Caddyshack II .

Film: Corpse Bride

Torsdag 25 december 16.50

I en by på 1800-talet råkar den unge Viktor hamna i dödsriket genom att av misstag fria till ett mystiskt lik i bröllopsklänning. Ovan jord väntar hans sanna kärlek, den förkrossade och övergivna Victoria, på att han ska återvända till henne. Även om livet i dödsriket visar sig vara betydligt mer färgstarkt än vad Victor är van vid, inser han snart att ingenting kan få honom att överge sin älskade. Regi: Tim Burton, Mike Johnson.
Amerikansk animerad komedifilm från 2005. Originaltitel: Tim Burton’s Corpse Bride.

Film: A very Harold Kumar christmas

Torsdag 25 december 21.00

Sex år efter sina vilda äventyr på Guantanamo Bay återförenas de nedrökta polarna Harold och Kumar en julhelg. Kumar kommer hem till Harold med ett mystiskt paket, och råkar bränna ned hans svärfars prisbelönta julgran. För att lösa situationen beger sig Harold och Kumar ut i New York på en illa planerad och drogkantad jakt efter en ny perfekt gran.
Skådespelare: Kal Penn, John Cho, Neil Patrick Harris, Danny Trejo. Regi: Todd Strauss-Schulson.
Amerikansk komedifilm från 2011. Originaltitel: Very Harold Kumar 3D Christmas, A.

Film: Dirty Harry

Torsdag 25 december 22.40

Den tuffaste snuten i San Francisco är Harry Callahan, även kallad Dirty Harry. Han vet hur man ska upprätthålla lag och ordning i staden och han gör det på sitt eget sätt. När en krypskytt skjuter ihjäl folk och utpressar staden bestämmer sig Harry för att ta hand om galningen, med vilka medel som än krävs. Skådespelare: Clint Eastwood, Harry Guardino, John Mitchum, Reni Santoni, Andy Robinson. Regi: Don Siegel. Amerikansk actionfilm från 1971.

Rizzoli Isles

Lördag 27 december 20.00

Maura är borta på läkarkonferens och Jane behöver Susies hjälp och brottsplatsmodeller för att lösa det perfekta mordet. Korsak får besök av sonen till en gammal vän och tvingas ta itu med smärtsamma ouppklarade affärer. S05E06.

Film: Poseidon

Lördag 27 december 21.00

Det är nyårsafton och festligheterna har börjat ombord på lyxkryssaren Poseidon i norra Atlanten. Fartygets gäster samlas för att fira det nya året i den magnifika danssalongen. Men en monstervåg är på väg rakt emot dem. Vågen kastar fartyget våldsamt till babord innan det kantrar och rullar runt med kölen uppåt. Passagerare och besättning krossas eller sugs ut i havet när vattnet rusar in. Kvar finns ett par hundra överlevande som kämpar för livet tills räddningen kommer.
Skådespelare: Kurt Russell, Josh Lucas, Emmy Rossum, Richard Dreyfuss, Jacinda Barrett. Regi: Wolfgang Petersen. Amerikansk äventyrsfilm från 2006.

Saturday Night Live

Lördag 27 december 22.50

Gästvärd: Martin Freeman, musik Charli XCX. S40E09. Gratis på Kanal 9 Play.

Nästa vecka har Saturday Night Live uppehåll, säsong 40 fortsätter 10 januari.

Mini-maraton: Mad Men

Startar 28 december 11.55

Säsong 5 sänds 28 dec- 31 dec, första avsnittet av säsong 6 sänds 31 dec 12.50, och sedan sänds resterande avsnitt ur säsong 6 2-4 januari

De fantastiska femte och sjätte säsongerna av Mad Men sänds som minimaraton med start söndag 28 december 11.55. Femte säsongen av Mad Men inleds under sommaren 1966 när medborgarrättsrörelsen proklamerar för jämställdhet och lika rättigheter. Don känner att han inte hänger med längre och hans unga fru Megan gör det inte lättare.

Sons of Anarchy

Söndag 28 december 21.00

Jax tvingas att försöka hantera en smutsig sanning.S07E11.

Säsongsuppehåll: The Walking Dead

Söndag 28 december 22.30 (obs starttiden!)

Rick försöker nå fram till en fredlig överenskommelse, men fienden är ute efter en våldsam uppgörelse.S05E08. Gratis på Kanal 9 Play. Det här är den amerikanska vinterfinalen, vilket innebär att serien går på en tids uppehåll. The Walking Dead är tillbaka längre fram, efter att vi fått in nya avsnitt från USA.

Film: Mad Max

Söndag 28 december 23.05

Max Rockatansky är en orädd polis som startar krig mot ett mordlystet motorcykelgäng som mördat hans familj. Det är ett ”take-no-prisoners-krig” som utspelar sig i ett framtida Australien. Skådespelare: Mel Gibson, Joanne Samuel, Steve Bisley. Regi: George Miller. Australiensisk actionfilm från 1979. The Road Warrior (Mad Max 2) och Mad Max bortom Thunderdome sänds måndag 29 december 23.15 och tisdag 30 december 0.05.

Vecka 1

Film: Red

Måndag 29 december 21.00

Frank Moses var en gång i tiden en av CIAs bästa agenter. Plötsligt hotas hans fridfulla tillvaro av en högteknologisk lönnmördare. För att överleva samlar han ihop sitt gamla team för att ta upp kampen med sina dödliga motståndare.
Skådespelare: Bruce Willis, Mary-Louise Parker, Morgan Freeman, Helen Mirren, Karl Urban. Regi: Robert Schwentke. Amerikansk actionkomedifilm från 2010.

Film: Departed

Tisdag 30 december 21.00

Den unge polisen Billy Costigan blir utvald att infiltrera gangstern Costellos liga. Samtidigt som Billy försöker få Costello att lita på honom gör en annan ung polis, Colin Sullivan, snabb karriär hos delstatspolisen. Sullivan är en av en handfull elitpoliser i den specialstyrka som ska få Costello på fall. Vad hans överordnade inte vet är att Colin egentligen jobbar för Costello och ser till att gangsterbossen alltid är ett steg före polisen.
Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen. Regi: Martin Scorsese. Amerikansk thrillerfilm från 2006. Originaltitel: Departed, The.

Mini-maraton: Mad Men

Startar 28 december 11.55, säsong 6 startar 31 dec 12.50

Första avsnittet av säsong 6 sänds 31 dec 12.50, och sedan sänds resterande avsnitt ur säsong 6 2-4 januari

De fantastiska femte och sjätte säsongerna av Mad Men sänds som minimaraton med start söndag 28 december 11.55. Femte säsongen av Mad Men inleds under sommaren 1966 när medborgarrättsrörelsen proklamerar för jämställdhet och lika rättigheter. Don känner att han inte hänger med längre och hans unga fru Megan gör det inte lättare.

Topplista: Saturday Night Live

Säsong 39:s topp tio räknas ned på nyårsafton och nyårsdagen

De tio bästa episoderna ur liveshowens 39:e säsong räknas ned från klockan 13.50 på själva nyårsafton. Den 39.e säsongen bjöd bland annat på Lena Dunhams Scandal-parodi, Kerry Washingtons Oprah-tolkning, Louis C.K fantastiska monolog, Jimmy Fallon och Justin Timberlakes paketinslagningssketch, Taran Killams Jebediah Atkinson och Bobby Moynihans Drunk Uncle. På nyårsafton börjar nedräkningen kl 13.50 och på nyårsdagen återupptas listan 12.10 för att kröna en vinnare ur säsong 39 klockan 16.00.

Film: Invictus – De oövervinnerliga

Onsdag 31 december 21.00

Nelson Mandela försöker tillsammans med kaptenen för Sydafrikas rugbyteam ena landet. President Mandela vet att hans land är delat både rasmässigt och ekonomiskt i kris i kölvattnet av apartheid. Han tror att han kan ena folket med hjälp av det nationella och universella intresset för sport, och tillsammans hjälper de Sydafrikas rugbyteam till en chans att spela i finalen i 1995 års World Cup Championship. Baserad på verkliga händelser.
Skådespelare: Morgan Freeman, Matt Damon, Tony Kgoroge, Marguerite Wheatley. Regi: Clint Eastwood. Amerikansk dramafilm från 2009. Originaltitel: Invictus.

Film: Maffiabröder

Torsdag 1 januari 21.00

Henry Hill växer upp på 50-talet och drömmer om att bli gangster. Han lierar sig med bossen Paul Cicero och blir vän med Tommy De Vito och Jimmy Conway. De tre tillbringar all tid tillsammans och med åren tar de sig högre upp i hierarkin. På 70-talet begår Jimmy och Tommy det största rånet i landets historia, men blir paranoida och börjar metodiskt ta livet av alla som hade något med det att göra. Henry börjar också på eget initiativ smuggla och sälja kokain bakom ryggen på Cicero.
Skådespelare: Robert DeNiro, Ray Liotta, Joe Pesci, Lorraine Bracco, Paul Sorvino. Regi: Martin Scorsese. Amerikansk dramathrillerfilm från 1990. Originaltitel: Goodfellas.

Rizzoli Isles

Lördag 3 januari 20.00

Jane och Maura hamnar i en värld av keltiska skrifter efter mordet på en säljare av sällsynta böcker. S05E07.

Film: The Aviator

Lördag 3 januari 21.00

Howard Hughes var den snabbaste människan i luften och den rikaste på jorden och en av 1900-talets mest mytomspunna figurer. Han skapade enastående storfilmer, erövrade vackra Hollywood-stjärnor och byggde höghastighetsflygplan som han själv satte världsrekord med. Men bakom en självsäker och ouppnåelig fasad, utkämpade han en ständig strid mot fobier, tvångstankar och paranoia. Och trots flygkrascher, bestialiska anklagelser och hotande konkurser förblev Howard Hughes sin egen värsta fiende.
Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Kate Beckinsale, Ian Holm. Regi: Martin Scorsese. Amerikansk dramafilm från 2004. Originaltitel: Aviator, The.

Premiär: Kostymsnissarnas fight

Söndag 4 januari 20.00

Två före detta rumskamrater ska avgöra sin tiotusen dollar-tvist i ringen.
Vi har alla drömt om det, att sänka en vidrig kollega eller puckla på en rival på jobbet. I varje avsnitt ska två arbets-icke-kamrater pressa sig till det yttersta och lära sig boxas av sportens tuffaste instruktörer. Slutligen ska de kliva in i ringen och låta knytnävarna utse vinnaren.
Amerikansk realityserie från 2013. Originaltitel: White Collar Brawlers. S01E01.

Sons of Anarchy

Söndag 4 januari 21.00

Läget blir allt mer ansträngt och när sanningar avslöjas tvingas Jax fatta ett beslut.S07E12. Nästa vecka sänds finalen – Sons of Anarchys allra sista avsnitt.

Säsongsstart och dubbelavsnitt: Shameless

Söndag 4 januari 22.40 (obs starttiden!)

Fiona har svårt att anpassa sig till att leva tillsammans med den nya, tråkiga Jimmy. Efter en våt fest vaknar Frank upp i ett främmande land. S03E01.

Fiona oroar sig för hur hon ska förklara utekvällen hon hade för pengarna som var avsedda för fastighetsskatten. En berusad Frank vacklar hem men inget av barnen blir glada, utom Debbie.
S03E02.

Vecka 2

Film: Observe and report

Måndag 5 januari 21.00

Ronnie Barnhardt jobbar som säkerhetschef på ett köpcentrum. När en pervers blottare börjar utsätta besökarna för otrevliga syner ser Ronnie sin chans att få sina drömmar uppfyllda. Blottaren kan bli hans fribiljett in i poliskåren och dessutom ge honom chansen att dejta tjejen han drömmer om, den heta expediten på skönhetsavdelningen. Den enda som kan hindra Ronnies drömmar är en lång, snygg snut som faktiskt vet vad han sysslar med.
Skådespelare: Seth Rogen, Anna Faris, Ray Liotta. Regi: Jody Hill.
Amerikansk komedifilm från 2009.

Film: Löftet

Tisdag 6 januari 21.00

Samma dag som kriminalkommissarie Jerry Black ska gå i pension hittas en flicka brutalt mördad. Trots att Black officiellt bara har några timmar kvar i tjänst tar han sig an fallet. Då han berättar den fruktansvärda nyheten för flickans föräldrar avkräver modern honom ett löfte: att han ska hitta mördaren. Skådespelare: Jack Nicholson, Benicio Del Toro, Patricia Clarkson, Aaron Eckhart. Regi: Sean Penn. Amerikansk thrillerfilm från 2001. Originaltitel: Pledge, The.

Film: Proof of life

Onsdag 7 januari 21.00

Alices make Peter arbetar som ingenjör i ett sydamerikanskt land där ett stort oljeföretag ska bygga en damm, men han blir kidnappad av regeringsfientliga rebeller. När de förstår vem han är kräver de en lösensumma på 3 miljoner dollar. Alice får ingen hjälp av företaget eller regeringen och till slut står det enda hoppet till gisslanförhandlaren Terry. Det visar sig dock att det krävs mer än snack för att rädda Peter.
Skådespelare: Russell Crowe, Meg Ryan, David Morse, David Caruso, Pamela Reed, Anthony Heald. Regi: Taylor Hackford. Amerikansk actionthrillerfilm från 2000. Originaltitel: Proof of life.

Film: The Last Castle

Torsdag 8 januari 21.00

Den dekorerade generalen Irwin döms i krigsrätt till ett långt fängelsestraff. Militärfängelset han kommer till kallas för ”The Castle”. Det drivs med järnhand av överste Winter, som gjort anstalten till sitt eget lilla kungadöme. Här är hans makt fullkomlig och alla som sätter sig upp mot honom straffas. Aldrig tidigare har någon ifrågasatt hans position, men den nye fången ställer till problem för Winter. Skådespelare: Robert Redford, James Gandolfini, Mark Ruffalo. Regi: Rod Lurie.
Amerikansk actiondramafilm från 2001.

Reprisstart: Kommissarie Lewis

Fredag 9 januari 21.00

Fem år efter att hans chef kommissarie Morse avled kommer Robert Lewis tillbaka till Oxford som kommissarie. Innan han ens hinner komma hem kallas han och hans nya unga partner James Hathaway till en brottsplats för att utreda mordet på en amerikansk student. En av de misstänkta visar sig ha haft att göra med Lewis gamle chef kommissarie Morse.
Skådespelare: Kevin Whately, Laurence Fox.
Brittisk kriminal från 2006. Pilot. De spelfilmslånga avsnitten av Kommissarie Lewis sänds fredagar och lördagar 21.00.

Rizzoli Isles

Lördag 10 januari 20.00

En kvinna hittas död utanför en nattklubb och teamet försöker hitta ett vittne som såg den lejde yrkesmördaren som utförde dådet. S05E08.

Saturday Night Live

Lördag 10 januari 23.05

Gästvärd: Amy Adams, musik: One direction. S40E10. Gratis på Kanal 9 Play.

Nästa vecka är det uppehåll för SNL säsong 40, istället visas en repris ur säsong 39.

FINAL: Sons of Anarchy

Söndag 11 januari 21.00

Papa’s Goods. I seriens finalavsnitt försöker Jax ta hand om arvet från fadern.S07E13. Detta är Sons of Anarchys allra sista avsnitt, serien är nu avslutad i USA, seriefinalen sändes i USA 9 december.

Dubbelavsnitt: Shameless

Söndag 11 januari 22.40 (obs starttiden!)

Frank övertygar Carl om att han har en sjukdom så att han kan använda honom för att lura en välgörenhetsorganisation. Fiona söker jobb som kassörska men intervjun tar en oväntad vändning. Lip tar upp jakten på en pedofil i grannskapet. S03E03. Fiona bjuder hem sina medarbetare för att gadda ihop dem mot chefen. Carl åker till cancerlägret men tycker inte att det lever upp till hans förväntningar. S03E04.

Vecka 3

Film: Trollkarlens lärling

Måndag 12 januari 21.00

Balthazar Blake är en nutida trollkarl som har fullt upp med att försvara Manhattan mot mörka krafter. När en till synes helt vanlig kille visar sig ha dolda talanger, tar Balthazar sin motvilliga elev på en snabbkurs i de magiska konsterna för att göra honom till den perfekta trollkarlslärlingen.
Skådespelare: Nicolas Cage, Jay Baruchel, Alfred Molina, Teresa Palmer. Regi: Jon Turteltaub.
Originaltitel: Sorcerer’s Apprentice, The.

Film: Invincible

Tisdag 13 januari 21.00

Bartendern Vince Papale sätter allt på spel för att förverkliga den ultimata drömmen, att få spela för sitt favoritlag. Oddsen talar för att Vince aldrig kommer ut på planen utan får fortsätta att se matcherna från läktaren. Men med lite tur och massor av hårt arbete blir ligans äldste nykomling en legend. Skådespelare: Mark Wahlberg, Greg Kinnear, Elizabeth Banks. Regi: Ericson Core.

Film: The replacements

Onsdag 14 januari 21.00

Proffslaget Washington Redskins ordinarie spelare strejkar och då ger ledningen ett gäng helt otippade spelare chansen att hoppa in i laget.
Skådespelare: Keanu Reeves, Gene Hackman, Brooke Langton, Orlando Jones, Rhys Ifans. Regi: Howard Deutch.

Film: Any given Sunday

Torsdag 15 januari 21.00

Tony D’Amato, tränare för det amerikanska fotbollslaget Miami Sharks, hamnar i konflikt med klubbens ägare Christina Pagniacci. Hon vill att Tony ska släppa fram det unga stjärnskottet Willie Beaman. Tony vill hellre satsa på den erfarne Cap Rooney. Christina har dock en lömsk plan i bakhuvudet: att byta ut Tony för att istället hårdlansera och få in Willie på planen.
Skådespelare: Al Pacino, Cameron Diaz, Dennis Quaid, James Woods, Lauren Holly. Regi: Oliver Stone.

Rizzoli Isles

Lördag 17 januari 20.00

Teamet måste arbeta med resterna av en mumifierad kvinnas kropp. Jane drabbas av en svår förlust. S05E09.

Denna vecka är det uppehåll för SNL säsong 40, istället visas en repris ur säsong 39.

Säsongsstart: Person of Interest

Söndag 18 januari 21.00

Tredje säsongen av Person of Interest inleds med att Reese och teamets nya partner Sam söker efter ett nummer som ska tillhöra en av alla flottister som är i stan. Carter har blivit degraderad till patrullerande polis med sin egen agenda och Root är inlåst på mentalsjukhus. Ingen vet var Maskinen finns, men den är fortfarande i kontakt med Finch – och numren fortsätter att slumpas ut. S03E01. Gratis på Kanal 9 Play.

Förra veckan sändes Sons of Anarchys allra sista avsnitt, serien är nu avslutad i USA.

Dubbelavsnitt: Shameless

Söndag 18 januari 22.00

Staden meddelar om ett arbete som ska utföras på avloppsledningen på Gallaghers bakgård och då måste Frank hitta faster Ginger innan de sätter igång. Fiona blir mobbad av sina kollegor, medan Debbie blir mobbad av två elaka tjejer. Fiona försöker hitta ett sätt att få hem sina syskon efter att de tagits om hand av socialtjänsten. Kevin och Veronica fortsätter att försöka få barn med Carol som surrogatmamma. S03E05-6.

Vecka 4

Film: National Treasure

Måndag 19 januari 21.00

Äventyraren och arkeologen Ben Gates är på jakt efter världens största och mest mytomspunna guldskatt. Spåren leder till den amerikanska självständighetsförklaringen som döljer en ledtråd i form av en hemlig kod. Tillsammans med sin vän, dataexperten Riley Poole, måste Ben stjäla Amerikas mest välbevakade dokument, knäcka koden, lura FBI och undvika att bli dödad av en hänsynslös gangster. Men det visar sig snart att den första ledtråden inte är den sista.
Skådespelare: Nicholas Cage, Diane Kruger, Justin Bartha, Sean Bean, Harvey Keitel, Christopher Plummer. Regi: Jon Turteltaub. Amerikansk actionäventyrfilm från 2004.

Film: Jagad

Tisdag 20 januari 21.00

En dag när Dr Richard Kimble kommer hem hittar han sin fru mördad. Kimble anklagas för mordet på sin egen hustru och döms till dödsstraff. Men under en fångtransport lyckas han fly. Han jagas av en stor polisstyrka och måste hålla sig undan, samtidigt som han försöker hitta den riktiga mördaren. Skådespelare: Harrison Ford, Tommy Lee Jones, Sela Ward, Julianne Moore, Jeroen Krabbé, Neil Flynn. Regi: Andrew Davis. Amerikansk actionfilm från 1993. Originaltitel: Fugitive, The.

Film: Oss torpeder emellan 2

Onsdag 21 januari 21.00

Efter att ha iscensatt sin egen död, lever den beryktade yrkesmördaren Jimmy ”The Tulip” Tudeski ett lugnt liv i skymundan. Han ägnar sig åt hälsosamma intressen som kreativ hushållning, gourmetmatlagning och psykoterapi. Men en dag bankar en gammal vän på dörren, den panikslagne Oz som desperat ber om hjälp att rädda sin fru som har kidnappats av den ungerska maffian. Skådespelare: Bruce Willis, Amanda Peet, Matthew Perry, Natasha Henstridge. Regi: Howard Deutch. Amerikansk actionkomedifilm från 2004. Originaltitel: Whole Ten Yards, The..

Film: Enemy of the state

Torsdag 22 januari 21.00

Robert Dean är en ung framgångsrik advokat. Av misstag får han tag på bevismaterial om ett mord på en högt uppsatt politiker. När det visar sig att det är självaste staten och dess hemliga övervakningsbyrå NSA som ligger bakom dådet, inser Robert att han och hans familj befinner sig i livsfara. Robert jagas i ett rasande tempo med teknik som ser och hör allt, bland annat satellitsända kameror och buggning. Hans enda chans är att ta hjälp av en gammal NSA-agent.
Skådespelare: Will Smith, Gene Hackman, Jon Voight, Lisa Bonet. Regi: Tony Scott.
Amerikansk actionthrillerfilm från 1998. Originaltitel: Enemy of the State.

Rizzoli Isles

Lördag 24 januari 20.00

Teamet samarbetar med Korsak i ett försök att knäcka ett gammalt olöst fall. Jane tar till okonventionella åtgärder för att vara med. S05E10.

Denna vecka är det uppehåll för SNL säsong 40, istället visas en repris ur säsong 39. Saturday Night Live är tillbaka 31 januari.

Person of Interest

Söndag 25 januari 21.00

Den senaste numret är VDn Wayne Kruger vars företag säljer personuppgifter. Men när någon börjar blotta hans personliga liv och alla hans smutsiga hemligheter tänker Kruger hämnas. Samtidigt får Carter en ny partner. S03E02. Gratis på Kanal 9 Play.

Dubbelavsnitt: Shameless

Söndag 25 januari 22.00

Fiona vill ha vårdnaden om sina syskon och för att bättra på sina chanser anlitar hon Lip och Ian. Sheila får besök av Hymies biologiska pappa. Gallaghers försöker lista ut ett sätt att behålla sitt hem efter att kusin Patrick lyckats mygla till sig äganderätten. När Hymie är borta behövs inte längre Frank så Sheila sparkar ut honom. S03E07-8.

Vecka 5

Film: Horrible bosses

Måndag 26 januari 21.00

För Nick, Kurt och Dale finns det bara en sak som gör deras dagar lite mer uthärdliga: fantasin om att bli av med sina outhärdliga chefer. En blöt kväll bestämmer de sig för att det är dags att gå från fantasi till handling och de tre vännerna gör upp en plan för att göra sig av med sina respektive arbetsgivare – för gott. Men naturligtvis går ingenting som planerat.
Skådespelare: Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis, Kevin Spacey, Jennifer Aniston, Julie Bowen, Jamie Foxx. Regi: Seth Gordon.
Amerikansk komedifilm från 2011. Originaltitel: Horrible Bosses.

Film: Memento

Tisdag 27 januari 21.00

Även om Leonard Shelby, med sina dyra kläder och sin Jaguar verkar vara en framgångsrik affärsman, har han bara en sak i huvudet. Att hitta den man som våldtog och mördade hans fru. Men Shelby lider av en ovanlig form av minnesförlust, efter en kvart glömmer han bort var han är, vart han ska och vad han skall göra. Han måste därför hålla ihop sitt liv genom sitt anteckningsblock och sin kamera. Men det är en sak han inte glömmer, hämnden.
Skådespelare: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano, Harriet Sansom Harris, Russ Fega, Callum Keith Rennie. Regi: Christopher Nolan. Amerikansk thrillerfilm från 2000.

Film: Dödligt vapen

Onsdag 28 januari 21.00

Martin Riggs och Roger Murtaugh är två Vietnamveteraner som är poliser i Los Angeles. Men där slutar likheterna. Murtaugh är en sansad, respekterad familjefar. Riggs anses av kollegorna vara obalanserad på gränsen till galenskap. Nu är de partners som ska undersöka ett fall av omfattande internationell knarksmuggling. De måste samarbeta – mot alla odds.
Skådespelare: Mel Gibson, Danny Glover, Gary Busey, Mitchell Ryan. Regi: Richard Donner.
Amerikansk actionfilm från 1987. Originaltitel: Lethal Weapon.

Film: Dödligt vapen 3

Torsdag 29 januari 21.00

Murtaugh förbereder sig inför den stundande pensionen. Men kollegan Riggs ser i vanlig ordning till att han inte får en lugn stund. De får dessutom en kvinnlig kollega som ny partner, den tuffa vackra Lorna Cole. Den nya trion försöker sätta dit en före detta polis som blivit en rå superskurk och verkar vara inblandad i en vapenhärva med stulna vapen. Han skyr inga medel för att undanröja vittnen. Skådespelare: Mel Gibson, Danny Glover, Rene Russo, Joe Pesci. Regi: Richard Donner.
Amerikansk actionfilm från 1992. Originaltitel: Lethal Weapon 3.

Rizzoli Isles

Lördag 31 januari 20.00

Mitt i en värmebölja hittas en man död i ett badkar fullt av is och Jane och Maura utreder. I ett försök att hålla sig sval upptäcker Angela ett kryddigt te som verkar fungera, men det har oväntade romantiska konsekvenser. S05E11.

Tillbaka: Saturday Night Live

Lördag 31 januari 23.05

Gästvärd och musik kommer snart.
Skådespelare: Vanessa Bayer, Kate McKinnon, Bobby Moynihan, Cecily Strong, Taran Killam, Aidy Bryant, Colin Jost, Kenan Thompson, Jay Pharoah, Michael Che. S40E11.

Person of Interest

Söndag 1 februari 21.00

Det nya numret är en rik ung affärsman som förföljer kvinnor, och kanske kan kopplas till en död kvinna. Teamet försöker locka honom att göra ett drag. Samtidigt planerar Root att fly från institutionen. S03E03. Gratis på Kanal 9 Play.

Dubbelavsnitt: Shameless

Söndag 1 februari 22.00

Fiona försöker anpassa sig till företagskulturen när hon börjar sitt nya jobb. Frank blir oavsiktligt inblandad i rörelsen för homosexuellas rättigheter i ett försök att få sjukförsäkring. Ian får höra upprörande nyheter om Mickey. Det börjar se bra för Fiona som passar in och kommer bra överens med sina medarbetare. Jimmy funderar på att gå tillbaka till läkarutbildningen. Frank fortsätter att njuta av förmånerna av sin nyfunna berömmelse i rörelsen för homosexuellas rättigheter. S03E09-10.

SBS Discovery TV:s Kanal 9 startade
sina sändningar 2007 och riktar sig huvudsakligen till en manlig målgrupp med fascinerande,
spännande och okomplicerad underhållning. Här samsas de största sitcom-serierna
med världens mest omtalade dokumentärer och tv-dramer, attraktiv sport – och de
största internationella motorprogrammen

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen