Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Langenfeld Bad förvärvar varumärket Dimma

Langenfeld Bad förvärvar varumärket Dimma

januari 18th, 2013 Posted in badkars Tags:

Langenfeld Bad AB, en del av Concentus koncernen, förvärvar per den 1/1 2013 varumärket Dimma. Langenfeld Bad AB erbjuder högkvalitativa produkter för hela badrummet. Fokus ligger på kvalitet och design, men också med prislappen i åtanke. Koncernen har i sitt eget snickeri i Norrbotten produktion av badrumsmöbelserien Boxx, ett designsamarbete med en av Sveriges mest framstående designers Anders Björkén. Langenfeld representerar och erbjuder exklusivt andra välrenommerade varumärken såsom Kaldewei (badkar) och Geesa (accessoarer) på den svenska marknaden. I och med förvärvet av varumärket Dimma kan man nu erbjuda ytterligare en dimension av produkter till marknaden.

I och med förvärvet flyttas immateriella rättigheter, varulager samt personal över till den nya organisationen. VD Sven Lundholm:

– Vi är mycket glada att kunna presentera detta förvärv som innebär dels en förstärkning i personalstyrka men också i erbjudandet till våra kunder. Dimmas sortiment är ytterligare ett tillskott i vår ständigt växande produktportfölj och ännu ett steg på vägen till att kunna förse våra kunder med det absolut bästa inom badrum.

De två varumärkena kommer fortsatt att bedrivas som separata enheter, men arbeta med gemensamma resurser. För befintliga partners till såväl Langenfeld som Dimma innebär det i praktiken tillgång till ytterligare ett sortiment av produkter, men fortfarande endast en kontaktväg.

– Genom förvärvet skapar vi synergieeffekter som möjliggör fortsatt expansion på marknaden för Langenfeld Bad. Vi ser fram emot ett spännande år, avslutar Sven Lundholm.

——————————

I samband med förvärvet sker en omorganisering som
innebär att alla ekonomitjänster kommer att hanteras vid koncernen i Kalix.
Företagets säte kommer därför också att flyttas till Kalix, medan de fysiska
operativa enheterna på Lidingö och Göteborg kvarstår.

För mer information, kontakta Emma Karlberg, emma@langenfeld.se.

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen