Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Ny undersökning: Så här städar Uppsalaborna

Ny undersökning: Så här städar Uppsalaborna

juli 15th, 2014 Posted in badkars Tags:

Sveriges största e-handelsvaruhus för förbrukningsvaror, inkClub, har tagit städtempen bland svenska hushåll, däribland Uppsala. Undersökningen kartlägger hur ofta vi städar, vilka rum som är roligast och tråkigast att städa och hur mycket vi fuskar med städningen.

Uppsalaborna är ett städande folk – 45 procent städar en gång i veckan. Samtidigt finns det en falang som hellre ligger på sofflocket – 42 procent städar varannan vecka. Men när vi väl sätter igång med städningen är det viktigt att ha alla prylar på plats. De städartiklar som oftast saknas när man börjar städa är torktrasor tätt följt av fönsterputs.

– Uppsala är ett av de län där vi ser de högsta siffrorna på att barnen inte ens behöver städa sina rum, säger Tove Stammers, kommunikationsansvarig på inkClub.

Köket är favoritrummet medan toaletten är tråkigast att städa
Vissa rum är roligare än andra att städa. Köket är favoriten, följt av vardagsrummet. Bland de tråkigaste rummen att städa är toaletten och klädkammaren.

Dammsugning vanligaste städmomentet, men se upp för fuskare
Bland de vanligaste momenten i ett städpass i Uppsala är dammsugning, samtliga dammsuger när de städar. Andra moment som ingår i en vanlig städning är att rengöra toaletten, skaka av mattorna och våttorka golven.

Men även om dammsugningen är vanlig är det 11 procent som fuskar med detta och städar inte under möbler eller dammsuger bara där de ser smuts.

Element, ugn och speglar hoppar vi gärna över
Vanligast att hoppa över när man städar är att våttorka elementen, rengöra ugnen och putsa speglarna.

Partnern bäst på dammsugning – sämst på att rengöra ugnen
Av de Uppsalabor som får hjälp av andra familjemedlemmar (partnern eller barnen) – vilka städsysslor är de bäst på? Dammsuga ligger i topp följt av att byta sängkläder och rengöra toalett. Det familjen är sämst på att hjälpa till med är att rengöra ugnen, skrubba badkar/duschkabin och våttorka golven.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tove Stammers, kommunikationsansvarig
Tel:    +46 70 824 39 13
E-post:   press@inkclub.com

Fakta om undersökningen: Enkäten skickades ut till ett slumpmässigt urval bland inkClubs svenska kunder i mitten av juni. Totalt svarade 1384 personer. Svarsfrekvensen på enkätutskicket var 14 procent.

inkClub, baserat i Uppsala, är en av Europas största e-handelsbutiker för förbrukningsvaror så som bläckpatroner och toner, dammsugarpåsar, batterier, ljuskällor, elektronik-tillbehör, kontorsvaror, hygienartiklar och kosmetik. Verksamheten startades år 2000 och omsätter drygt 500 MSEK med god lönsamhet. inkClub har i dag mer än fyra miljoner kunder i 14 europeiska länder. Företaget expanderar successivt med ett utökat produktsortiment inom existerande marknader och har i dagsläget ca 100 anställda.

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen