Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Stockholmshem skapar pop-up-mötesplats i Bagarmossen

Stockholmshem skapar pop-up-mötesplats i Bagarmossen

juni 21st, 2016 Posted in badkars Tags:

På en oanvänd boulebana i Bagarmossen Centrum står två badkar fyllda med prunkande blommor.

Vi har märkt av ett stort odlingsintresse här och vill uppmuntra det genom att skapa liv på en tom och trist plats, säger Tobias Lind, projektledare för Bagarmossen Smartup.

Genom att återanvända badkar vill Tobias Lind slå ett slag för hållbarhet. Han ser dem också som ett spännande blickfång.

När vi planterade i badkaren kom det många nyfikna Bagisbor förbi och hjälpte till. Det var barn såväl som äldre och det kändes att platsen skulle kunna bli en bra mötesplats.

Framöver kan det också bli mer odling i centrum då flera Bagisbor har uttryckt intresse av att odla mer på platsen.

Jag bor här i närheten och skulle gärna odla tillsammans med barnen, säger Kristoffer Hernbäck som bor i närheten.

Den gamla boulebanan har inte använts för boulespel som det var tänkt. Intresset var inte så stort som man trott. Med nya sittmöbler och de prunkande badkaren blir boulebanan en ny sorts mötesplats. Det kommer också att fortsätta hända spännande saker på platsen.


Mer odling, muralmåleri och skulptur på gång – välkommen förbi!

Är du nyfiken på Bagarmossen Smartup och vill se vad som händer i Bagarmossen just nu? Stockholmshem i samverkan med sommarjobbare, Kulturskolan Stockholm och projektet Unga berättar kommer att skapa muralmålningar och bygga skulpturer i centrum – och på den gamla boulebanan. Arbetet är just nu i startgroparna och fortsätter hela sommaren.

Kom förbi onsdagen den 29/6 mellan kl 13-15 och träffa ungdomarna och handledarna och se hur arbetet växer fram mitt på torget! Kontakta gärna projektledare Tobias Lind och meddela att du kommer: tobias.lind@stockholmshem.se, 076-123 94 19.


Om stadsdelsutvecklingsprojektet Bagarmossen Smartup – tillsammans för en levande stadsdel

Stockholmshem är ett allmännyttigt bostadsbolag som har 26 000 lägenheter runt om i Stockholm stad – varav 1 800 lägenheter i Bagarmossen. I stadsdelsutvecklingsprojektet Bagarmossen Smartup satsar vi bland annat på stadsodling som ett sätt att ta tillvara de boendes initiativkraft och verka för ett ännu mer tryggt och trivsamt område. Läs mer om Bagarmossen Smartup här: www.bagarmossensmartup.se


Fler odlingsprojekt i Bagarmossen som Stockholmshem stöttar eller driver

Bagis gröna gatufest: Söndagen den 28 augusti ordnar boende på Byälvsvägen ”Bagis gröna gatufest” med visning av odlingar, loppis, kakbuffé med mera.


Gemensamhetsodling på Lillåvägen:
Tillsammans med hyresgästerna har Bagarmossen Smartup ordnat en gemensamhetsodling som har skapat ett tryggare kvarter.


Hundratals småodlingar:
Stockholmshem stöttar gårdsodlingar och det finns ca 250 stycken runtom i Bagarmossen.


Japanska trädgården:
Via ett brukaravtal har boende ordnat en japansk trädgård vid Byälvsvägen.


Bikupor:
Samarbete med lokala biodlare för ökad biologisk mångfald.

Läs mer om odlingssatsningarna i Bagarmossen Smartup här:

http://bagarmossensmartup.se/bagis-en-gronskande-odlingsoas/

Detta är Stockholmshem

Hos AB Stockholmshem bor drygt 50 000 hyresgäster. Sedan 1937 har vi skapat nya kvarter
och hem till nya och gamla stockholmare. Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB, som ägs av Stockholms stad. Fastighetsbeståndet omfattar drygt 26 000 bostäder och över 3 500 lokaler.

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen