Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkar » Hafas succédesigner, Elin Basander-André!

Hafas succédesigner, Elin Basander-André!

maj 2nd, 2011 Posted in badkar Tags:

Hafas badrumsmöbel, Hampton, designad av Elin Basander-André lanserades i januari 2011 och blev en omedelbar succé. Den tilltalar kundens krav på kvalitet och klassiska former.

Elin Basander-André menar att naturen in i badrummet är en trend som växer sig allt starkare. Många vill ha en naturlig, mjuk känsla och där materialvalet är viktigt. Naturen in i badrummet kan speglas i både val av accessoarer, materialval samt inredning.
Vi lägger fokus på handgjorda detaljer så som en handgjord låda i trä, knoppar av porslin etc. Likaså lägger vi stor vikt vid funktionella lösningar, konsumenten väljer inte något längre ”bara för att det är snyggt”.

Så här tänkte Elin om sin möbleserie ”Hafa Hampton”.

 I Hamptonserien har jag inspirerats av våra fina svenska formtraditioner och tittat mycket på äldre möbler i slott och gårdar. Samtidigt har jag velat modernisera uttrycket för att spegla nutidens trender och produktionsmetoder. Hantverket är viktigt och för bästa resultat har vi valt att lägga tillverkningen i Halland. ”

Bakgrund:
Elin Basander-André är industridesigner, utbildad på Danmarks Designskole i Köpenhamn 1997-2002.

Elin rönte stor uppmärksamhet med sin plattpaketerade gungstol ”Sagan om Sverige” vars formspråk bygger på de svenska rötterna i det gamla bondesamhället. ”Sagan om Sverige” har belönats med ett antal design- och innovationspriser samt turnérat runt på ett stort antal utställningar runt om i världen.  

2005 designade Elin barnstolen Miss Flatchair, en pusselstol i fem delar. Även denna stol fick mycket uppmärksamhet och belönades 2005 med Formexpriset Formidable samt 2006 med Ung Svensk Form. 2007 utökade hon serien till även ett litet pusselbord och hylla och visade hela serien på Möbelmässan i Milano där den nominerades till Design Report Award. 

Utöver detta har hon även designat pysselprodukter för både barn och vuxna samt tillsammans med trädgårdsbokförfattaren Ulrika Grönlund tagit fram de barnvänliga och mycket populära odlingsprodukterna Busfrö.

Elins produkter har synts i många olika sammanhang och har bland annat ställts ut på ICFF i York, Nordiska Ambassaden i Berlin, Swedish House i Washington, Möbelmässan i Milano, Rådhuset, Dansk Design Center och Illums Bolighus i Köpenhamn, Hotel de Ville i Paris, Centre for Contemporary Arts M’ARS i Moskva, Liljevalchs Konsthall, Stockholm Furniture Fair, Tokyo Design Week, Young Swedish Design i London, Allrum – från H55 till H05 i Helsingborg, Ambientemässan i Frankfurt.

Fakta:
Hafa Hampton består av tvättställsskåp, tvättställ i gjutmarmor, spegel, spegelskåp, halvskåp (vitrin), högskåp, blandare badkar. Vitt eller elegant antracitgrå. Hafa Hampton badrumsmöbel finns i storleken 60 cm. Pris för möbel med spegel: 7.995 kr.

 

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen