Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Pine – nya miljövänliga kranar i dansk design

Pine – nya miljövänliga kranar i dansk design

september 8th, 2015 Posted in badkars Tags:

Målet för Damixas designingenjörer i Danmark i arbetet med Pine var att skapa en förnuftig och snygg vattenkran till ett bra pris.

– Designen är ren och klassisk. Kranarna är inte utrustade med en massa extra detaljer och funktioner. Vi ville skapa något enkelt, användbart och lättillgängligt för kök och badrum, förklarar Damixas designingenjör Claus Rantzau.

Alla kranarna i Pine-serien har den miljövänliga funktionen kallstart vilket betyder att det bara kommer kallt vatten ur kranen när den öppnas med spaken i mittenläge. I äldre vattenkranar kommer det både varmt och kallt vatten, det känns dock kallt till en början då varmt vatten vanligtvis tar längre tid på sig att komma ut. I praktiken betyder det alltså inte mindre komfort. Dessutom spar man pengar. Tester av kallstartsfunktionen, både i bostadshus och på större offentliga toaletter, visar att den sparar in omkring 30 procent av energiförbrukningen utan att komforten påverkas.

Tvättställsblandarna i Pine-serien är utrustade med en sex liters flödesbegränsare och köksblandarna har en på åtta liter. Det är väsentligt mycket mindre än de flesta kranar som används i dag. Tester visar att kombinationen av mindre vattenmängd och kallstart innebär att en ny Pine-blandare förmodligen kommer att ha betalat sig själv på drygt ett år (beroende på hur ofta den används och hur den används).

Ett säkert val

Pine-serien består av köksblandare med både hög och låg pip, tvättställsblandare med och utan sil och termostater till dusch och badkar. Den enkla designen och de inbyggda vattenbespararfunktionerna gör serien till ett säkert val för rådgivare och energikonsulter, samt för användning i såväl bostäder som större byggprojekt.

För ytterligare information och pressbilder, vänligen kontakta:

Peter Wennerstein, peter.wennerstein@ostnor.com,

tel. 0250-59 64 46.

FM Mattsson Mora group AB bedriver försäljning, tillverkning samt produktutveckling av vattenkranar under de starka och väletablerade varumärkena FM Mattsson, Mora Armatur och Damixa. Norden är koncernens huvudmarknad. Koncernen omsätter över 1 miljard kronor och har över 550 anställda.

Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/fmmgroup/pressreleases/pine-nya-miljoevaenliga-kranar-i-dansk-design-1211655?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Alert&utm_content=pressrelease

Lämna ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen