Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Överklagar beslut från Hyresnämnden

Överklagar beslut från Hyresnämnden

mars 30th, 2016 Posted in badkars Tags:

Magnus Andersson från Tranås vänder sig, med hjälp av Hyresgästföreningen, till Svea hovrätt för att överklaga Hyresnämndens beslut om brister i hans lägenhet.

Magnus Andersson i Tranås kontaktade Hyresgästföreningen i samband med att det gjordes en större översyn av huset han bor i, eftersom det fanns brister i lägenheten. Hyresvärden åtgärdade några av dem, men gick inte med på att åtgärda alla.

Eftersom hyresvärden inte ville åtgärda bristerna, vände sig Hyresgästföreningen till Hyresnämnden och ansökte om att de skulle ålägga hyresvärden att genomföra åtgärderna.

Bristerna som togs upp var slitet parkettgolv i vardagsrummet, slitet hallgolv, icke-fackmannamässig åtgärd av vägg och slitet badkar.

Under nämndens sammanträde hemma hos Magnus Andersson gick hyresvärden med på att tapetsera om hallväggen på ett fackmannamässigt sätt och att byta ut badkaret. Hyresnämnden har nu fattat beslut om de kvarvarande bristerna. Enligt beslutet anses inte hallgolvet vara tillräckligt slitet för att hyresvärden ska kunna åläggas att åtgärda det. Hyresvärden ska vidare laga parkettgolvet, genom att limma fast lösa bitar och täta de större springorna som finns mellan bitarna i golvet.

Magnus överklagar nu beslutet till Svea hovrätt, med hjälp av Hyresgästföreningen.

– Vi anser att golvet är så pass slitet att hyresvärden bör åläggas att åtgärda det ordentligt, det räcker inte att endast limma fast lösa bitar. Eftersom golvet är så slitet innebär det att hyresgästen riskerar att skada golvet, även om han är aktsam, säger Jennifer Myrén, ärendehandläggare från Hyresgästföreningen.

– Det känns tråkigt för båda parter att det skulle behöva gå så här långt, det hade kunnat lösas redan från början. Det blir också mer kostsamt för hyresvärden i slutänden, säger Magnus Andersson.

För mer information, kontakta gärna:
Jennifer Myrén, ärendehandläggare Hyresgästföreningen Sydost
Telefon: 010-459 21 65
E-post: jennifer.myren@hyresgastforeningen.se

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen