Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Miljonprogramskoncept godkänt av statliga SP

Miljonprogramskoncept godkänt av statliga SP

maj 25th, 2012 Posted in badkars Tags:

NCC Constructions koncept Addera Badrumsrenovering är speciellt framtaget för att hålla renoveringskostnaderna nere vid stora volymer som de svenska miljonprogrammen. Nu är konceptet testat och godkänt av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

– Det här innebär att det nu finns en kostnadseffektiv lösning på marknaden för fastighetsägare med stora renoveringsbehov. Den största fördelen är att badrumsrenoveringen går snabbt och därför drabbar hyresgästerna i betydligt mindre omfattning än tidigare, säger Claes-Håkan Wahlberg, projektchef på Addera vid NCC Construction.

Den snabba renoveringstiden gör att hyresgästerna inte behöver evakueras, vilket i normala fall betyder att fastighetsägaren tappar hyresintäkter. De störande momenten som rivning och bilning av betong minimeras samtidigt som kostnaderna för avfuktning eller sanering försvinner.

Syftet med certifieringen hos SP SITAC (tidigare Statens Provningsanstalt) var att få ett kvitto på att Addera Badrumsrenovering håller den kvalitet och verkligen ger de fördelar som NCC hävdar. Godkännandet betyder att Addera lever upp till Boverkets krav på fuktsäkerhet och byggmaterial.

Addera badrumskoncept är framtaget för större badrumsvolymer och går ut på att det gamla badrummet byggs över med det nya. Gammal inredning som toalett, handfat och badkar tas bort, medan ytskikt och gamla avstängda stammar lämnas kvar. För att undvika fuktskador läggs en luftspalt in mellan det nya och det gamla badrummet. Det gör att all fukt ventileras ut.

Hantverkarna som utför renoveringarna enligt Adderas koncept, har kompetens för hela kedjan. Det innebär att en enda hantverkare har full kontroll över alla steg i renoveringen.

– Vi var säkra på att vi hade en bra produkt. Nu vet vi även att själva renoveringsprocessen håller den kvalitet som utlovas. Därmed är det fritt fram för alla som är intresserade att höra av sig, säger Claes-Håkan Wahlberg.

Konceptet Addera presenterades under Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, SABO:s Fastighetsdagar och fick ett mycket positivt mottagande. Redan nu finns ett stort intresse från fastighetsbolag med renoveringsbehov i stora bestånd.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Claes-Håkan Wahlberg, projektchef Addera, NCC Construction Sverige. Telefon: 021-10 55 13, 070536 17 36
Jenny Johnsson, pressansvarig, NCC Construction Sverige, region Syd. Telefon: 070-589 67 59
NCC:s presstelefon 08-585 519 00 eller press@ncc.se 

Samtliga NCC:s pressmeddelanden finns på www.ncc.se/press. NCC i Sverige består av affärsområdena NCC Construction, NCC Property Development, NCC Roads och NCC Housing. 2011 hade NCC i Sverige en omsättning på 29 Mdr SEK och cirka 10 000 anställda. NCC Construction Sverige bygger bostäder, kontor, vägar, anläggningar och övrig infrastruktur i Sverige.

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen