Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Vackrare badrum med Jon Eliason

Vackrare badrum med Jon Eliason

november 20th, 2015 Posted in badkars Tags:

Gustavsberg kombinerar exklusiv design med smarta lösningar i den nya serien Estetic för badrumsporslin. Formgivaren bakom serien är välkända designern Jon Eliason. Med en estetik inspirerad av vatten har serien en känsla av lätthet som passar i både små och stora badrum. Sanitetsporslinet Estetic lanseras i färgerna blank vit, matt vit och svart

– Med Estetic ville vi skapa produkter med skandinavisk design som stärker varumärket Gustavsberg för framtiden. Jon har hittat ett formspråk där varje linje är estetiskt tilltalande. Det kombineras med våra smarta funktioner för hygien, säger produktchef för sanitetsporslin, Lotta Skoog.

Smart och vacker

Estetics mjuka former skapar generösa ytor trots nätta yttermått. De rena och mjuka formerna förenklar städning och ger god hygien. När Jon Eliason utvecklade formspråket utgick han ifrån den naturliga kopplingen till vatten och studerade vattens rörelse.

– För mig står Gustavsberg för kvalitet, vilket var en bärande tanke när vi utvecklade Estetic. Stig Lindberg var en viktig medspelare i det här projektet när vi tog fram designen. Han bär ett arv från Gustavsberg som vi har inspirerats av, säger designer Jon Eliason.

Hygienisk design

Estetic har Gustavsbergs revolutionerande spolteknik Hygienic Flush. Det innebär att skålen effektivt görs rent med en öppen spolkant. Med den unika ytbehandlingen Ceramicplus fastnar dessutom inte smuts och vatten på porslinet, och rinner lätt av.

– Hygienic Flush-tekniken har tagits emot väl av marknaden. Eftersom den öppna spolkanten gör att man kommer åt att städa överallt och spolar ända upp till kanten, säger produktchef för sanitetsporslin, Lotta Skoog.

Vägghängda toaletter ökar i popularitet, inte minst för att det underlättar städningen. Men även den golvstående toaletten i Estetic-serien är formgiven för att förhindra att smuts samlas mellan stolen och cisternen.

Tvättställen kommer i två storlekar och toaletten finns som både golvstående och vägghängd. Till våren kompletteras Estetic-serien med ett urval av blandare.

Estetic-serien kommer till försäljning under 2016.

Pris

Estetic 8300 (golvstående toalett):från 7 100 SEK

Estetic 8330 (vägghängd toalett):från 5 200 SEK

Estetic410350 (tvättställ 50 cm):från 2 400 SEK

Estetic410360 (tvättställ 60 cm):från 2 500 SEK

Villeroy Boch Gustavsberg AB är en av Skandinaviens ledande producenter av badrumsprodukter. I koncernen ingår varumärkena Gustavsberg och Villeroy Boch, som har fokus på alla produkter inom badrummet, t ex WC, tvättställ, blandare, badrumsmöbler, badkar och massagebadkar. Företaget är ett helägt dotterbolag till den tyska koncernen Villeroy Boch AG och tillhör därmed en av Europas största producenter av badrumsinredningar. Läs mer på www.gustavsberg.com

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen