Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Hafa Bathroom Group AB går samman med NORO AB

Hafa Bathroom Group AB går samman med NORO AB

januari 11th, 2017 Posted in badkars Tags:

Hafa Bathroom Group AB och NORO AB har den 3:e januari ingått avtal som innebär att NORO införlivas i Hafa Bathroom Group. Det sammanslagna bolaget kommer att omsätta cirka 310Mkr på årsbasis.

VD Anders Hofstedt kommenterar samgåendet med NORO som en fantastisk möjlighet där en plattform skräddarsydd för framtidens marknadskrav skapas. Med förvärvet får vi marknadens bredaste kunderbjudande och uppnår samtidigt rätt storlek för att göra relevanta investeringar i framtida utveckling såsom digitalisering, nya produkter och en hög kundnärvaro. Vi kommer framåt att fortsatt arbeta med tre varumärken som alla fyller olika syften. Varumärkena Hafa och NORO i kombination erbjuder kunderna attraktiva produkter med hög kvalitet för hela badrummet. En återförsäljare kan från och med nu arbeta med ett fullservicekoncept för badrummet genom endast en leverantör – en unik möjlighet i marknaden. Westerbergs kommer fortsatt fokusera på specialistfackhandeln samt bad, dvs. badkar, massagebadkar och ute-SPA. Potentialen inom detta kundsegment är stor och vi har under det senaste året adderat flera spännande samarbetspartners. 

”Jag tror att fler företag kommer att tvingas differentiera sina erbjudanden över fler plattformar och varumärken framöver. Vi upplever tydligt att det finns stora fördelar med att inte vara ”överallt” utan kunna välja de samarbetspartners som passar varje unikt kunderbjudande bäst”, säger Anders Hofstedt.

Hans-Erik Backman och David Norell, idag delägare i NORO, kommer att bli delägare i Hafa Bathroom Group och får också viktiga roller i den operativa ledningen. Hans-Erik Backman understryker att samgåendet är en perfekt match. ”Jag tror att den kunddrivna entreprenörskulturen i NORO i kombination med Hafa BG:s kvaliteter och struktur skapar en ny typ av samarbetspartner inom badrum. Jag är mycket motiverad att vara med på resan framåt.”

David Norell nämner att trigger för affären har varit de betydande synergierna givet bolagens liknande affärsstruktur och geografiska läge. -”Jag är mycket spänd på att vara en del av ledningen i det nya bolaget och arbeta tillsammans framåt. Möjligheterna är oändliga.”

Anders Hofstedt, VD Hafa Bathroom Group AB 
Hans-Erik Backman, delägare NORO AB 

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen