Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Kvinnor längtar efter lugn i badrummet

Kvinnor längtar efter lugn i badrummet

mars 31st, 2015 Posted in badkars Tags:

Var femte svensk säger att badrummet är en plats för att få vara för sig själv. Framförallt är det unga kvinnor som uttrycker en önskan om att få ha egentid badrummet. Det visar en undersökning som porslins- och badrumsföretaget Villeroy Boch Gustavsberg har tagit fram.

– Tidigare var badrummet en plats för hygien och renhållning. Idag är det dessutom en plats för njutning och en möjlighet att stänga dörren om sig för en stund. Inte minst för småbarnsföräldrar, säger Rebecca Duvemyr, PR Communication Manager på Villeroy Boch Gustavsberg.

När svenskarna fick frågan vem eller vad de vill ha med sig i badkaret uppgav över hälften av kvinnorna en väldoftande badolja eller badskum. Bara var tionde kvinna sa sig vilja ha med sin partner, och bara en bråkdel ville ha med barnen.


En stund i badet

Var tredje kvinna i undersökningen uttrycker att de föredrar badkaret framför duschen.Mest sugna på att bada badkar är boende i hyresrätter och stockholmare.

Var fjärde kvinna uppger att de spenderar 30-60 minuter i badrummet varje dag, vilket är dubbelt så många kvinnor som män. Män klarar i större utsträckning av sina badrumsbesök på 10-20 minuter per dag.


Fakta om undersökningen

Undersökningen har genomförts av marknadsundersökningsföretaget YouGov under perioden 9-16 oktober 2014. 4016 respondenter svarade på undersökningen i Sverige, Danmark, Norge och Finland, cirka 1 000/land. Urvalet är kvinnor och män i åldern 18-65 år som bor i villa/radhus, bostadsrätt eller hyresrätt samt har minst ett badrum /duschrum. Urvalet är representativt för parametrarna kön, ålder och region.

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen