Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » 2 av 3 svenskar upplever att energieffektiva produkter är dyrare

2 av 3 svenskar upplever att energieffektiva produkter är dyrare

januari 27th, 2016 Posted in badkars Tags:

Allt fler ser de hållbara och ekonomiska fördelarna med att minska energiförbrukningen i hemmet. Så många som 9 av 10 svenskar uppger att de försöker energieffektivisera sina hem, exempelvis genom att släcka alla lampor eller att byta till en miljösmartare energikälla. Men tyvärr upplever många att energieffektiva produkter är dyrare än andra alternativ.

Det visar en undersökning som badrumsföretaget Villeroy Boch Gustavsberg har låtit genomföra via undersökningsföretaget Novus.

– En enkel åtgärd som du kan göra för att minska energiförbrukningen hemma är att byta till energieffektiva blandare i både badrum och kök. Det är ett lika billigt alternativ som en traditionell modell, men sparar både pengar och miljö från dag ett, säger Rebecca Duvemyr, PR Communication Manager på Villeroy Boch Gustavsberg.


Energismart badrum viktigare för äldre

Endast var femte respondent i åldersgruppen 18-29 uppger att det är viktigt att badrummet är energieffektivt. Det är hälften så många som i åldersgruppen 65-79 år. För den yngre målgruppen är design och pris betydligt viktigare än vad det är för äldre.

– Det är oroande att de unga prioriterar design och pris framför energieffektivitet i badrummet, när vi vet att miljö är en viktig fråga för unga vuxna. Det beror sannolikt på att de tror att pris och hållbarhet står i motsatts till varandra, men sanningen är helt tvärtom, säger Rebecca Duvemyr.


Bostadsrättsförening sparade 800 000 kr på tre år

Brf Uddevallahus 11 bytte ut alla sina blandare till energieffektiva blandaren Nautic från Gustavsberg under 2006. Föreningen består av 267 lägenheter. Bara under det första året sparade föreningen 272 600 kronor, och på tre år hade de sparat 801 000 kronor.

– Våra energieffektiva blandare är utrustade med smarta vatten- och energisparfunktioner med komfortläge på både flöde och temperatur. Det innebär ett lägre flöde och temperatur som standard, med möjlighet till bonusflöde och bonustemperatur genom att lyfta spaken. Det är ett smart alternativ som bevisligen också ger en långsiktig verkan, säger Mattias Hermansson, produktchef på Villeroy Boch Gustavsberg.


Fakta om undersökningen

Undersökningen har genomförts av marknadsundersökningsföretaget Novus under perioden 13-18 januari 2016. 1031 respondenter svarade på undersökningen i hela Sverige och urvalet är kvinnor och män i åldern 18-79 år och är representativt för parametrarna kön, ålder och region.

Villeroy Boch Gustavsberg AB är en av Skandinaviens ledande producenter av badrumsprodukter. I koncernen ingår varumärkena Gustavsberg och Villeroy Boch, som har fokus på alla produkter inom badrummet, t ex WC, tvättställ, blandare, badrumsmöbler, badkar och massagebadkar. Företaget är ett helägt dotterbolag till den tyska koncernen Villeroy Boch AG och tillhör därmed en av Europas största producenter av badrumsinredningar. Läs mer på www.gustavsberg.com

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen