Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » 190 år med Gustavsberg – mot 190 nya år

190 år med Gustavsberg – mot 190 nya år

augusti 27th, 2015 Posted in badkars Tags:

I år firar Gustavsberg 190 år i porslinsindustrin – 1825 producerades de första produkterna i fabriken i Gustavsberg. Än idag är man verksamma över hela Sverige, Norden och Baltikum. Över tid har Gustavsberg gått från att vara ett produktionsföretag till att vara ett fullserviceföretag inom sanitetsporslin.


– Porslin har alltid varit en del av vårt företag, nu har vi breddat erbjudandet till att även innefatta det kompletta badrummet. Men kunderna känner igen sig i det vi alltid har stått för: hög kvalitet, skandinavisk design och hållbarhet, säger Rebecca Duvemyr, PR Communication Manager på Villeroy Boch Gustavsberg.

I maj i år invigdes den nya lager- och monteringsanläggningen på Ekobacken i Gustavsberg. Anläggningen fungerar som ett nav för distribution och export och har ökat flexibilitet på den nordeuropeiska marknaden.

Från bruk till framtid

Redan 1640 grundades företaget då man började tillverka tegel under den svenska stormaktstiden. Det var först på 1930-talet som badrummet på riktigt tog form och alla svenska hem skulle utrustas med badrum. Något man även hade förstått i Vårgårda utanför Göteborg där man påbörjade produktion av kranar redan 1920. På 80-talet förvärvade Gustavsberg Vårgårda som ett steg i att bli den kompletta leverantören av badrum.

– Att driva en verksamhet från 1600-tal har krävt mod och förändring, från tegel och bordsporslin till sanitetsporslin. Nu har vi tagit det fjärde steget mot att bli en fullserviceleverantör för badrummet. Vi har definitivt erfarenheten som krävs för att leverera i minst 190 år till.

Världen som arena

Från att tidigare enbart varit verksamma i Sverige är Gustavsberg idag ett svenskt företag på den internationella arenan. Framförallt har företaget en stark bas i de nordiska och baltiska länderna, men med export till många regioner.

– Ryssland och Ukraina är stora tillväxtmarknader. Och vi exporterar över hela världen – från Europa och Australien till Kina. Det finns en stor efterfrågan på snygga och funktionella badrum.

Villeroy Boch Gustavsberg AB är en av Skandinaviens ledande producenter av badrumsprodukter. I koncernen ingår varumärkena Gustavsberg och Villeroy Boch, som har fokus på alla produkter inom badrummet, t ex WC, tvättställ, blandare, badrumsmöbler, badkar och massagebadkar. Företaget är ett helägt dotterbolag till den tyska koncernen Villeroy Boch AG och tillhör därmed en av Europas största producenter av badrumsinredningar. Läs mer på www.gustavsberg.com

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen