Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Ansträngt vattenläge i Sandvikens kommun

Ansträngt vattenläge i Sandvikens kommun

maj 30th, 2018 Posted in badkars Tags:

Vattenläget i Sandvikens kommun är ansträngt och Sandviken Energi uppmanar alla med kommunalt vatten att vara aktsamma med hur man använder sitt dricksvatten.

Den mängd vatten som produceras i vattenverken i Sandvikens kommun räcker just nu inte till för den ökade vattentillgången i och med varma och torra vädret. Sandviken Energi som producerar och levererar det kommunala dricksvattnet ser också att det tas ut mycket vatten alldeles för snabbt ur ledningsnätet, bland annat fyller man pooler och vattnar i trädgården. Stora vattenuttag leder till dåligt tryck både hos kunder och i ledningsnätet, vilket även kan skapa missfärgningar.

– När det är så här varmt och soligt under en längre tid, så är det normalt att behovet av vatten ökar. Vi vill säkerställa att vattnet räcker till för dryck, matlagning och hygien, så vår vädjan är att alla använder det kommunala dricksvattnet förnuftigt och exempelvis inte använder det för att vattna i trädgården eller fylla upp pooler, säger Ida Lindahl, kommunikations- och marknadschef på Sandviken Energi.

Sandviken Energi vill särskilt rikta en information till entreprenörer för att uppmärksamma dessa på att det endast är tillåtet att ta vatten från det kommunala ledningsnätet med särskilt tillstånd, abonnemang och utrustning från Sandviken Energi.

– Det är viktigt att vi har kontroll på vattenuttag och att de uttag som görs faktureras rätt kund. För mer information kontakta vår kundservice, tel. 026-24 16 00 eller maila på info@sandvikenenergi.se, säger Ida Lindahl.

Smarta tips för vattnet

 • Fyll disk- och tvättmaskiner helt innan du kör dem. Använd vattensnåla program.
 • Undvik att vattna i trädgården, speciellt gräsmattan.
 • Duscha istället för att bada och ta en snabbdusch istället för en lång.
 • Stäng av kranen när du borstar tänderna.
 • Tvätta bilen i en biltvätt, gärna en som återanvänder tvättvattnet.
 • Fyll bara poolen en gång, håller du vattnet rent med hjälp av en reningspump och klor kan du bada i samma vatten länge.

Fler tips om hur du kan vara vattensmart hittar du på vår hemsida sandvikenenergi.se/sparavatten

Så här mycket kan du spara

 • För varje minut som kranen står och rinner går det åt 6 liter vatten.
 • Ett fyllt badkar motsvarar 150 liter vatten. En dusch på 3 minuter motsvarar 36 liter.
 • En vattenspridare gör av med 150 liter vatten på 20 minuter
 • Det går åt cirka 50 liter vatten för en maskin tvätt.
 • Om en familj på fyra personer stänger av kranen medan de borstar sina tänder sparar de tillsammans 100 liter vatten på en dag.
 • Varje person gör i snitt av med 160 liter vatten per dag.

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen