Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkar » Varieté med glamour och dekadens

Varieté med glamour och dekadens

februari 3rd, 2011 Posted in badkar Tags:

9-13 mars, Idun, Umeå
16 mars -17 april, Tyrol, Gröna Lund, Stockholm

Med spelningar i Sydney, London och New York har den internationellt bejublade succévarietén La Soirée erövrat allt i sin väg. Nu står Umeå och Stockholm på tur. The English Gents, Captain Frodo och Ursula Martinez – stjärnorna från La Clique är tillbaka med en ny show, under nytt namn och med några nytillskott. Än en gång tar de oss med in i dekadens och moralförfall.

En ledbruten gummikapten, två kostymklädda muskelmän, den mest förtrollande av nymfer, en välsvarvad chokladkaka…  Den dysfunktionella ”familjen” som är La Soirée har med sin skicklighet och sina egenheter en trogen publik i stora delar av världen. Ni som tog er till Tyrol i höstas har sett delar av showen men vill sannolikt ha mer. Ni som missade höstens stora show har fått en ny chans. La Soirée är snart här!

De första framträdandena skedde på den stora festivalen i Edinburgh. Artisterna har sedan dess skapat en helt egen genre; varieté, kabaré och burlesk med udd och tydlig underground-attityd. Rötterna finns i den brittiska music-hall traditionen, men la Soirée är betydligt mer utmanande och burleska.

I augusti-september besökte de Sverige för första gången. Stockholm, Umeå, Halmstad och Lund var de lyckliga orter som fick besök. Det resulterade i publiksuccé med flera extra föreställningar. Nu är de tillbaka med en ny show! Efter premiären i London i november har lovorden haglat och spelperioden förlängts. I vår är det dags för Sverige att ta del av de nya glamourösa galenskaperna.

ARTISTERNA
Nedan presenteras de medverkande artisterna. Le Gateau Chocolat, Yulia Pikhtina, Mooky och Amy G är nytillskott.

LE GATEAU CHOCOLAT (NY!)
Le Gateau Chocolat är en operasångare av format och det i bokstavlig mening. Och vem sa att big inte är beautiful? Le Gateau Chocolat fyller stolt sin plats och draperar sig gärna i kroppsnära material som lycra eller guldlamé. Förutom en stor portion humor kryddar detta delikata bakverk till baryton sina framträdanden med sin utstrålning i sanslösa framföranden. Mannen kan helt klart ta en publik. Musik, pop, jazz musikalteater – inget är främmande för denne sångare vars värme kommer att få hela världen att bli chokladberoende!!

“A Delicious Roly-Poly Confection Wrapped in Lycra with a huge singing voice”  – The Independent Weekly, Adelaide.

YULIA PIKHTINA (NY!)
Glöm skolgården och allt du trodde du visste om rockringar. Den sköna Yulia Pikhtina har något att visa dig. Född i Kiev i Ukraina lever och andas hon den nära österns hela mystik. Hur många hjärtan hon krossat på sin väg vågar vi inte ens spekulera i. Intagande, graciös och imponerande balanserad gör Yulia den gamla anrika konsten att hålla igång ringarna till en spektakulär akt som är både erotisk, exotisk och ekvilibristisk.

”Ravishingly Beautiful Hula Hoop Act from the Ukranian Wonder”– The Independent

MOOKY (NY!)
Södra Teatern och Tyrol är stolta över detta nya stjärnskott i La Soirées redan så stjärnspäckade ensemble. Mooky är en av de roligaste damerna på den internationella arenan, vida beundrad och omtalad för sin hejdlösa, fysiska komik. Med sin charm och oemotståndlighet har denna excentriska comedienne tjusat en miljonpublik världen över. Pianist, dockspelare, maskmakare, dragspelspressare – finns det något bruden INTE kan, hör vi dig fråga. Förmodligen inte!

“[She is] an interlude of beautifully calibrated sillinessTime Magazine

AMY G (NY!)
Den okuvliga Amy G är en fullkomlig showstoppande showgirl!  Hon har benen, hon har skridskorna och hon har ukulelen. Och vad hon kan göra med sin kazoo kommer att få dig förstummad! En fysisk comedienne, en skådespelerska och musiker med häpnadsväckande anatomiska gåvor som redan gjort henne till en legend på kabaréscenen!

“A comic Powerhouse” – Sydney Morning Herald

DAVID O´MER
Vem visste att en man kunde göra något så oförglömligt läckert med ett par jeans, två takfästa rep och ett badkar? David O’Mer skapar levande skulpturer med hjälp av sin egen kropp, luftakrobatik och vatten. Det är snyggt, sexigt och spännande. Som våta drömmar – fast på riktigt! David O’Mer kommer från Berlin, är utbildad gymnast och har varit en av grundstenarna i La Cliques föreställningar de senaste tre åren. Och ingen behöver undra vad som är hot i Davids hot tub.

“David O’Mer’s jeans-clad figure is a vision of physical perfection – it has to be the sexiest act around” The Age, Melbourne

URSULA MARTINEZ
Omtalad författare, skådespelerska och cabarétartist. Hennes striptease är kultförklarad och undra på det! Vänta bara tills du får ta del av hur hennes näsduk gäckar dig och skälmskt försvinner…. ja vart?! Hon tar dig med på en resa som de flesta artister inte ens skulle våga ens tänka på. När den är över kommer du inte bara att ha utökat dina språkliga färdigheter med spanska oanständigheter. Du kommer dessutom ha en ny överraskande medvetenhet om biologi. Och förmodligen har du även blivit en hängiven del av Ursula Martinez stora entusiastiska publik.

“The Queen would be beaming at Ursula Martinez’s subversive piece of hanky-panky” The Guardian

CAPTAIN FRODO
You have to see it to believe it! Captain Frodo bjuder på fysisk humor av sällan skådat slag. Kroppsliga manövrar som kommer få dig att baxna – hela mannen är ur led! Men Frodo besitter också en alldeles särskilt älskvärd charm och får de mest halsbrytande manövrar att se enkla ut.
Captain Frodos unika sätt att vrida, bända och manipulerar sin kropp på de mest onaturliga sätt har fascinerat publik världen över. Efter en stund med Frodo kommer du att ha ett nytt förhållningssätt till saker som tennisracketar och konservburkar…

”Not even lions riding on horses could make one drag one’s eyes away. This man is a genius”The Daily Telegraph 

THE SKATING WILLERS
Dina ögon bedrar dig inte! Bjud dig själv på en av de mest extraordinära uppvisningar i fysisk skicklighet du någonsin kommer att se. Jean-Pierre Poissonnet och Wanda Azzario snurrar i halsbrytande fart och i ett totalt förnekande av tyngdkraftens lagar.  I nästan tre sekler har de framfört sina rullskridskonummer. Med paus får man hoppas. Först som äkta par och när relationen tog slut fortsatte de som arbetskamrater. Vi är extremt glada över att välkomna dessa varietévärldens legender och vi gör det med öppna armar.

“The roller-skating equivalent of Torvill and Dean”The Daily Telegraph

THE ENGLISH GENTS
De två ”brittiska” gentlemännen är egentligen från Australien. Denis Lock och Hamish McCann är lika förtjusande som förjäkliga. Förjäkliga i den mening att deras akrobatiska övningar är förjäkligt häftiga. Med total kontroll, styrka och balans gör de otroliga konster samtidigt som de nonchalant puffar på en pipa eller bläddrar i tidningen. Naturligtvis oklanderligt klädda i kritstreck och hatt, ackompanjerat av klassisk brittisk slagfärdighet. God save the queen!

With the English Gents, character comes first – the amazing feats of strength and balance are almost an afterthought.” – Mirror, Montreal

CABARET DECADANSE
De kommer få dig att tappa andan! Cabaret Decadanse från Montreal bjuder på dockteater för vuxna. Alltså, verkligen för vuxna… det är sexigt, dekadent och grymt roligt! Dockspelarna själv är lika förtrollande som de uttrycksfulla fullvuxna dockorna. En show du sent ska glömma – galant koreograferad av Serge DesLauriers och  Enock Turcotte.

“Think Priscilla, Queen of the Desert meets Moulin Rouge done with puppets and written by Pedro Almodovar and you’re half-way there.” – Evening News, Edinburgh 

För ett smakprov av La Soirée, klicka på: http://www.youtube.com/watch?v=FO-DdAE894A

För mer information kontakta Tina Landelius, T.f. Informationsansvarig Gröna Lund på telefon 0765 – 40 44 31 eller email tina.landelius@gronalund.com alternativt Anneli Gunnar, Presskontakt för Södra Teatern på telefon 0706 – 82 97 25 eller email anneli.gunnar@sodrateatern.com.

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen