Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Sofias badkar tar eleverna ut i verkligheten

Sofias badkar tar eleverna ut i verkligheten

juni 18th, 2012 Posted in badkars Tags:

Sedan de var ca tio år har de spelat teater tillsammans på Malmö Kulturskola. Nu är de 19 år och ska ta klivet ut i verkligheten. Som teatergruppen Kalabaso Kreativo har de blivit erbjudna att medverka i Sommarscen Malmö. Under tre dagar och sex föreställningar spelas barnpjäsen Sofias badkar.

Kalabaso Kreativo är en teatergrupp som består av åtta tjejer som alla är 17-19 år gamla. Sedan de var ca tio år har tjejerna lärt sig spela teater tillsammans på Malmö Kulturskola under ledning av teaterpedagog Petra Lindblom. Nu tar några studenten och det är dags att lämna både gymnasiet och kulturskolan bakom sig. Första viktiga steget tas i sommar då de blivit erbjudna att spela på Sommarscen Malmö.

– Det känns jätteroligt och viktigt för oss att Sommarscen har gett oss möjligheten att använda våra kunskaper från kulturskolan på riktigt, säger Matilda Becker som spelar Sofia i pjäsen.

Malmö Kulturskolas teaterpedagog Petra Lindblom som leder arbetet med uppsättningen och som också skrivit manus till pjäsen efter den danska tecknade filmen Bennys badekar, menar att det här samarbetet med Sommarscen är otroligt värdefullt för eleverna.

– Med uppsättningen får eleverna för första gången prova på att ta det ansvar som det innebär att vara artist. Med ett sådant ansvar växer man och får med sig ett självförtroende att man faktiskt kan och har lärt sig något, säger Petra Lindblom, teaterpedagog på Malmö Kulturskola.

Utöver att sätta upp en professionell föreställning inför publik är det också en extra utmaning för eleverna att spela barnteater.

– Nu måste vi tänka på att hitta en helt annan energi för att fånga barnens uppmärksamhet. Det blir mindre prat och mer spel med kroppen och vi måste ha mer kontakt med publiken, fortsätter Matilda Becker.


Om pjäsen
En vild och humoristisk musikteaterföreställning om Sofia, som på ett djuphavsäventyr möter alltifrån skrålande sjörövare till en jonglerande bläckfisk och luriga sjöjungfrur. Från 5 år.

Speltider
Tisdag 19 juni: kl 10 Elinelunds sommarstad (lekplatsen),  kl 14 Augustenborgsparken (lekplatsen)
Onsdag 20 juni: kl 10 Ellstorpsparken,  kl 14 Vänskapsparken (vid Rosengårdsskolan)
Torsdag 21 juni: kl 10 Mellanhedsparken (vid lekplatsen),  kl 14 Risebergaparken (vid lekplatsen)

För mer information kontakta:
Petra Lindblom, teaterpedagog, Malmö Kulturskola, 0709-17 38 65
Linda Söderlund, kommunikatör, Malmö Kulturskola, 0768-71 76 68
Emma El-Hallah, producent barn familj, Sommarscen Malmö, 0768-68 65 08

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen