Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkars » Se upp! Det gör gästen i badrummet

Se upp! Det gör gästen i badrummet

april 6th, 2018 Posted in badkars Tags:

Du kanske tror att dina gäster endast besöker toaletten för att uträtta sina behov? En ny undersökning från badrumsvarumärket Ifö visar det motsatta. Att städa toaletten för att den varit för smutsig och rota i badrumsskåpen av ren nyfikenhet, är bara några av de saker som gästerna gör när de låst om sig.

Studien där drygt 1000 svenskar har deltagit, tyder på att många tar sig vissa friheter när de besöker andras badrum. Vissa bara av ren nyfikenhet, andra passar på att låna saker ur badrumsskåpet. Ungdomar i åldrarna 18-29 år är mest nyfikna – 75 procent i den åldersgruppen har snokat och ibland lånat något ur andras badrumsskåp utan att fråga först. Bland de som är över 60 år är siffran ”bara” 42 procent.

Det som sticker ut lite extra är att så många som var tredje person har tyckt att toaletten hemma hos vännerna har varit så smutsig att de gjort rent den innan den använts.

– Vägghängda toaletter och våra Rimfree toaletter utan spolkant, blir alltmer populära. Förhoppningsvis kan den här typen av mer lättstädade lösningar göra att badrummen känns fräschare för besökaren, säger Petra Nilsson, marknadschef Geberit Sverige.

33 procent erkänner också att de rotat i någons badrumsskåp av ren nyfikenhet när de har varit på besök. Att låna saker utan lov är också vanligt. Studien visar att vi lånar allt från smink, till tamponger och hårspray utan att fråga värden om lov.

– Lite rolig statistik från undersökningen är att nästan en av tio någon gång har gömt sig i badrummet för att undvika någon i sällskapet hemma hos vänner och bekanta, säger Petra Nilsson, marknadschef Geberit Sverige.

Topplistan: 7 saker svenskarna gör på andras toaletter

1. Gjort rent toaletten då den varit för smutsig för att användas                  36%
2. Rotat i badrumsskåp av ren nyfikenhet                                                    33%
3. Lånat hårborste eller hårspray utan att fråga                                           13%
4. Lånat tamponger eller bindor utan att fråga                                             8%
5. Gömt sig på badrummet för att undvika någon                                        8%
6. Lånat deodorant utan att fråga                                                                 8%
7. Lånat smink utan att fråga                                                                        5%

*Respondenterna har haft möjligheten att ange flera svarsalternativ
(Källa: Ifö/Rimfree)


För mer information, kontakta:
Petra Nilsson, Marknadschef Geberit Sverige AB
petra.nilsson@geberit.com
Telefon: +46 72 743 29 27

För bilder, kontakta:
Ylva Haglund, Marknadskoordinator Geberit Sverige AB
ylva.haglund@geberit.com
Telefon: +46 703 76 61 75


Om undersökningen
YouGov har, på uppdrag av Ifö, genomfört en digital enkätundersökning i Sverige, Finland, Norge och Danmark under perioden 15-22 januari 2018. Strax över 1 000 respondenter har deltagit i undersökningen i varje land och urvalet är representativt (ålder, kön och region) baserat på landets invånare. Samtliga var 18 år eller äldre.


Bilder


Bildtext:
Många tar sig friheter när de besöker andras badrum och passar på att låna allt från smink, till tamponger och hårspray ur badrumsskåpet utan att fråga värden om lov. 

Bildtext:
Vägghängda toaletter och Rimfree toaletter utan spolkant, har blivit populära. Kanske kan den här typen av mer lättstädade toaletter göra att badrummen känns fräschare för besökaren.

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen