Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkar » Handla Hållbart – inspirerar till att agera mer miljövänligt

Handla Hållbart – inspirerar till att agera mer miljövänligt

september 9th, 2011 Posted in badkar Tags:

Så kan vi leva mer resurssnålt. Så blir gamla mjölkpaket plånböcker. Det spelar roll vilken chokladkaka man väljer.
Vad menas med ekologiska fotavtryck och vilket är priset för en mobil – egentligen?

Det är några av de ämnen som cirka 400 elever i årskurs nio går igenom mellan 12-16 september. De deltar i temaveckan Handla Hållbart, för fjärde gången i Huddinge.

Veckan består av en rad olika aktiviteter som belyser frågor kring konsumtion, livsstil och dess miljöpå­verkan. Syftet med Handla Hållbart är att öka intresset, medvetenheten och engagemanget i frågor som kretsar kring miljöpåverkan och klimatförändringarna.

– I tider av klimatförändringar och en ohållbar livsstil känns det viktigt att peka på alternativ och att få fler att börja reflektera över sitt handlande, säger Johanna Pettersson, som är Agenda 21-samordnare och med i Handla Hållbarts projektgrupp.

Varje klass deltar under en heldag och i år kan de ta del av workshops, föreläsningar, utställningar och en avslutande filmvisning. Allt sker i ABF-huset på Kommunalvägen 26. Handla Hållbart arrangeras i år av Huddinge kommun i samarbete med ABF i Huddinge.

Också andra aktiviteter har en tydlig miljöprägel och de är öppna för allmänheten. Dessa pågår över en längre tid än temaveckan.  På ett par av kommunens bibliotek sker föreläsningar under rubrikerna ”Badskumt – gifterna som gör dig ren fräsch och snygg” och ”Från självhushåll till slit och släng – om kläder förr och nu”.

I ABF-huset i Huddinge visar Barbro Fagerlind och Olle Magnusson en utställning om hur konservburkar, tömda kaviartuber, gamla badkar och annat vardagligt skräp kan återanvändas som konst. Namnet på utställningen är HÅLLB ART
– Vi hoppas att de som deltar i Handla Hållbart ska bli inspirerade och att de upplever att alla i sin vardag kan bidra till en mer hållbar utveckling, säger Ulrika Tärnblom, verksamhetschef på ABF i Huddinge, som också ingår i projektgruppen.  

Se också huddinge.se/handlahallbart 

Kontaktperson:
Patrick Lundström, projektledare för Handla Hållbart
patrick.lundstrom@huddinge.se
08-535 317 25

CA Eriksson
Pressekreterare
0709- 75 02 05

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen