Inspiration badrum – Badkar Bubbelbad Badrumsbelysning Badrumsinredning Badrumsporslin Badrumstillbehör Bastu Ångbad Blandare Bänkskivor Dusch Golvvärme Handdukstorkar Kakel Natursten Mosaik Spabad Pooler
Hem » badkar » Bygg drömbadrummet utan att lära barnen nya svordomar − Hornbachs ProjektShow Badrumsrenovering ger ovärderliga tips

Bygg drömbadrummet utan att lära barnen nya svordomar − Hornbachs ProjektShow Badrumsrenovering ger ovärderliga tips

oktober 6th, 2011 Posted in badkar Tags:

Den 8 oktober till 29 oktober har bygg- och trädgårdskedjan Hornbach tema Badrumsrenovering i samtliga varuhus. På fyra veckor bygger Hornbachs erfarna projektrådgivare steg för steg upp ett helt badrum i varuhuset. Under byggets gång demonstrerar Hornbachs projektrådgivare hur de olika momenten bör utföras, med olika tekniker. På Hornbachs hemsida finns dessutom en speciell badrumsplanerare där den renoveringssugne kan planera hela projektet från ax till limpa.

Svenskarnas intresse för badrumsrenovering går fortfarande spikrakt uppåt. Från att ha varit husets mest försummade rum, har badrummet det senaste årtiondet lyfts fram och fått en framträdande plats. Dagens badrum ska fylla många funktioner. Det ska först och främst vara funktionellt, men också en plats att koppla av på, och må bra i – och gärna spegla personligheten.

Oavsett om hemmafixaren väljer att renovera hela eller utvalda delar av badrummet, är en bra start att besöka Hornbachs ProjektShow Badrumsrenovering. Hornbachs kunniga projektrådgivare finns på plats och står till tjänst med expertkunskap för alla som behöver hjälp. Och vid speciella livedemonstrationer får besökaren grundliga instruktioner och rådgivning kring hur de olika momenten bör utföras, till exempel hur man lägger fuktspärr och sätter kakel. På badrumsutställningen i varuhuset finns dessutom all tänkbar information som badrumsrenoveraren kan behöva – från tanke till färdigt drömbadrum.

Den som besöker Hornbach kan vara säker på att få fackmannamässig rådgivning, eftersom Hornbach rekryterar sina projektrådgivare direkt ur hantverkarledet. Detta innebär att projektrådgivarna alltid har praktisk erfarenhet och dokumenterade fackkunskaper.

På Hornbachs hemsida finns även en badrumssektion, med en speciell badrumsplanerare, där relevant information så som exempelvis inköpsförslag och arbetsbeskrivningar finns samlade. Viktig information som kan vara till hjälp för den som står i begrepp att renovera badrummet finns därmed samlat på: www.hornbach.se/badrum 


Badrumstrender hösten 2011

Hornbachs inköpare är nyligen hemkomna från den stora Cersaie-mässan i Italien, som har fokus på kakel. De senaste trenderna inom just kakel är framför allt plattor med digitala tryck som efterliknar marmor och natursten, tryckta med så kallad inkjet-teknik. Tydligt är också att 80-talet är tillbaka igen; rosa, aprikosa och blommönstrade kakelplattor är riktigt hett. Liksom kakelklassikern vitt, som aldrig kan bli fel. En annan påtaglig tendens är att storleken på vägg- och golvkakel ökar, för varje år som går. Plattor på 60×60 är idag inte ovanliga.

En annan badrumstrend som kommer starkt i höst är akrylbadkaren. I Sverige är badkaren som bekant traditionellt gjorda i emalj, men i Europa har de slitstarka akrylbadkaren dominerat länge, och denna våg sveper nu norrut över Norden. Akrylbadkaren är i jämförelse med emaljbadkar mycket prisvärda, och används främst för inbyggda badkar.

 

Livedemonstrationer i varuhusen

Lördag 8 oktober, kl. 12-15: Fuktspärr och rörgenomföringar i vägg och golv

Lördag 15 oktober, kl.12-15: Sätta kakel och klinker

Lördag 22 oktober, kl. 12-15: Montera wc, tvättställ och badkar

Lördag 29 oktober, kl. 12-15: Montera armaturer, duschvägg, accessoarer

Om Hornbachs ProjektShower

Hornbach anordnar varje månad en ny ProjektShow med ett nytt aktuellt tema. På utställningsområdet får kunderna chansen att bekanta sig med projektet och fördjupa sig i ämnet. Dessutom presenterar Hornbach användbara produkter och tillbehör. Som ett komplement till utställningen genomförs livedemonstrationer av Hornbachs kunniga medarbetare.

-->Länkpolare: SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen